Mikko Rönnholm

On vastahyökkäyksen aika

SDP viesti 20221117

Viime päivinä olemme kuulleet ja lukeneet arvioita USA:n välivaaleista: Yllätys oli, että epäsuosittu Joe Biden ja Demokraatti pärjäsivät yli odotuksen.
Selitykset ovat lähteneet useimmiten demokratian ja abortin puolustamisesta, sen sijaan talous siis korkea inflaatio ja pumppuhinnat pitivät olla Demokraattien  painolastina.

Nyt kuitenkin Martin Sandbu FT 17.11.2022 otsikoi juttunsa:  it’s Economy stupied Se on talous, tyhmä (mutta ei niin kuin luulimme).
Hänen selityksensä oli, ettei talous pelkästään painanut vaan myös se toi kannattajia Bidenomicsin vuoksi.  Ilmastosaavutukset ovat Obaman terveysuudistuksen luokkaa.

Mitä tämä meitä liikuttaa? ”Ihmeiden maa Amerika” on muu maa. Impivaara elää omaa elämäänsä jne.

Sanna Marinin hallituksen politiikka on kuitenkin ollut onnistunutta: Koronan hoidossa Euroopan kärkeä, turvallisuuspolitiikka hallittua ja  työllisyysaste huipussa.
Ja silti täällä yritetään luoda  kuvaa,  että velanotto on ollut holtitonta, inflaatio liiallista ja verot katossa. Velanotto on ollut olosuhteiden pakottaa ja pääomia on sijoitettu viisaasti ja nostettu kunnat kuiville. Inflaatio on  sotaenergian tuomaa ja hintojen nostamisen aiheuttamaa eikä verot ole näin alhaalla olleet tällä miesmuistiin.
Kauhukuvaukset ovat mielikuvapolitiikkaa, sillä  tällä vuosituhannella ei  ole  ollut hallitusta, joka olisi Sanna Marini hallituksen  päättäväisyydellä hoitanut asioita, estänyt romahduksen ja saanut käänteen aikaan: Työvoimasta on pulaa ja yritykset tekevät huipputuloksia ja pääomatulot eivät ole koskaan olleet näin korkealla.

Se on taloutta. Mutta eturintaman demarit ovat  näkymättömiä, vaisuja. Talouspolitiikan ilmatilaa hallitaan rahalla ja kahdella V:llä: Velalla ja Veroilla.  Kyse  ei ole tosiasioista vaan pelkästä retoriikasta.

Kokoomuksen talousohjukset ovat vanhentuneita ja persujen paukut suutareita.
Nyt pitää ottaa takaisin menetettyjä tantereita ja on näytettävä, että tulokset puhuvat puolestamme ja että me osaamme ja että meillä on hyvää tahtoa.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa