Mikko Rönnholm

Nyt ruvetaan valitsemaan presidenttiä!

Pressa gallup Yle kuva 20240125

Yle gallup ei sinänsä tuonut uutta , vain oikeastaan sen, että vielä on todella paljon epävarmoja:

”Jännitystä lisää, että kannastaan epävarmojen äänestäjien osuus on joulukuusta selvästi kasvanut, 10–15 prosenttiyksikköä. Heitä on nyt vajaat 25 prosenttia äänestäjistä.”

Halla-aho nostetaan – kuten kuvakaappauksin kertoo-  kaikissa tuuteissa, vaikka Halla-ahon ja Haaviston ero 5 prosenttiyksikkö, kun Halla-ahon ja Rehnin ero on vain 4 prosenttiyksikköä.
Rehn on lähes unohdettu, vaikka hän oli olisi toisella kierroksella paras kilpailija ja presidentiksi sopivin, kuten henkilöhaastattelutkin osittavat.

Marko Junkkari HS 25.1.2024 ehti jo todistaa, että SDP:llä on tulossa kolmas mahalasku, kun Jutan kannatus jää jonnekin Lipposen ja Haataisen välimaastoon.

Nyt kyseessä on henkilövaali on pointti nro 1 ja toinen on, että se tuuri, joka Koiviston jälkeen on ollut, on paljolti sattuman tuomaa. Se johti väärään luuloon.
Puolueessa ei ole ole tärkeiden eduskunta- kunta- ja aluevaalien tapaan jaksettu miettiä tätä pressakuviota, joka on  muihin vaaleihin nähden ihan erilainen.  Puolueen vaikutusvaltaiset kärkihahmot eivät ole halunneet panna itseään likoon; nimittäin, jos Jutta olisi ollut jo edellisissä vaaleissa mukana, olisi hänen lähtökohtansa nyt ollut ihan toinen.

Tästä voidaan ottaa oppia ja nyt puolueen on tietenkin keskityttävä vahvaan, mutta asialliseen oppositiopolitiikkaan ja siinä sivussa on silloin tällöin  mietittävä seuraavia pressan vaalejakin.

Ja näissä vaaleissa vapaat kansalaiset  toimivat imperatiivisen mandaatin mukaisesti  kuten parhaaksi näkevät.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa