Mikko Rönnholm

Nykypohja on todennäköinen vaihtoehto

A-Talk 20230112
Kyllä kokenut toimittaja näkee sumeuden läpi. Hän ei ole sopuli, vaan itsenäinen. Näin luonnehtisin Unto Hämäläisen selkeää kantaa: Nykyinen hallituspohja on vahvoilla!

Mieleeni palasi , että edellistä puolueiden kannatusgallupista kirjoittamaani juttua kommentoi Jacke Söderman muistutummalla, että hallituspuolueilla on gallupissa vankka enemmistö.

Persujen jytkystä intoilevat toimittajat  ovat sulkeneet innoissa silmänsä tältä tosiasialta.
Markku Jokisipilä sanoi, ettei vielä tiedetä lopullista järjestystäkään. Mitä hän toivoo sitä voi vaan aravailla.

Hallituspohja on vaalien tuloksesta riippuvainen – tietenkin ja  tämä poterovertaus ärsyttävä.
Kirjoitin kavereille kun referoivat menneistä neuvostoajoista kertovista kirjoista,

Juutalaisten ja muiden sotien ja vainojen uhrien vihaan täyttämät demonisoinnit jotenkin ymmärtää, mutta pidän niitäkin kuitenkin  uskonnolliseen ja tai muuhun ideologiseen  kiihotukseen kuuluvina pelottavina ilmiöinä.
Sellaisten esittäjät ja heidän edustamat aatteet ja puolueet ovat vastenmielisiä ja ymmärrän hyvin, että yhteistyön tekeminen heidän kanssa on hankalaa, kiusallista ja monille mahdotonta. Tällä linjalla olivat aikoinaan Suomessa porvarit ja sosialidemokraatti kommunistien suhteen ja tällä linjalla oli Orpon  johtama Kokoomus ja sitä tukenut tp Niinistö viime vaalikaudella.  

Kysymys on arvoista. Eilen A-Talkissa pidettiin persujen kanssa hallitukseen menemisestä kieltäytyviä poteroihin kaivautuneina. Termi luo väärän  kuvan – paikalleen juuttumisesta. tai jopa yhteistyökyvyttömyydestä.  Poliittista kamppailua  käydään arvojen puolesta ja siksi on oikein, että persuja haastetaan heidän linjauksiensa vuoksi. Yhteistyön edellytykset riippuvat siis myös perusarvoista eikä vain siitä, mistä hallitusneuvotteluissa  sovitaan

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa