Mikko Rönnholm

Naantalin Musiikkiopisto 50 vuotta

Uuuden muksiikin oktetti 20220514

Rehtori Sauli Huhtala on kehittänyt edelleen Musiikkiopisto monipuoliseksi alueelliseksi 370 oppilaan arvostetuksi opistoksi.

Se näkyy ja kuuluu. Hyvä opettajakunta ja innostus ovat menestyksen edellytyksiä. Rehtori taisi mainita, että opisto luo edellytyksiä elinikäiselle harrastukselle, mutta myös ammattiselle jatkokoulutukselle.

Kymmene vuotta sitten muistelin menneitä:

Kun en googlaamalla löytänyt selvää syytä  musiikkiopiston perustamiselle, jouduin sitten turvautumaan omaan muistiini ja vuoteen 1972.  Reijo Anttila oli tuolloin kanssani keltanokka valtuutettu. Hän kehuin kovin unkarilaisten saavutuksia ja valisti, että kyllä Suomessakin päästään samaan.
Me rivipäättäjät emme heti ottaneet onkeen ja niinpä kuten niin usein – aktiiviset asiaansa uskovat vapaaehtoiset – Reijon johdolla ja Naantalin Musiikkiyhdistyksen nimellä perustivat musiikkikoulun, joka vasta 1979 päätettiin siirtää kaupungin hoitoon.

Reijo Ahola johti opistoa menestyksellä 25  vuotta ja nykyinen rehtori on sitten laajentanut ja syventänyt opiston toimintaa.

Opisto elää kuten rehtori mainitsi ajan värinässä ja niinpä juhlakonsertissa oli hyvien esitysten huipennukseksi Uuden Musiikin Kktetti (artikkelikuvassa), joka esitti oman sävellyksensä.
”Säveltäjät” Hiski Valkeinen ja Frans Rönnholm saivatkin stipendin onnistumisestaan- johon varmaan opettajillakin on osuutensa.

Tässä on tilaisuuden kuvagalleriaa Musiikkiopisto 50 v

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa