Mikko Rönnholm

Naantalin kulttuurin kohottaja

Naantalin teatteri 40 v 20240228

Naantalin teatteri perustettiin  40 vuottaa sitten – ihan tarkalleen  Kalevalan päivänä  40 vuotta sitten ja niin  sitä juhlittiin Putkikadulla eilen. Teatterin sivuilta löytyy ajankohtaista linkistä: https://www.naantalinteatteri.fi/ajankohtaista/

Hieno tilaisuus, jossa oli oivallinen esitys taipaleesta;

Oi niitä aikoja laulettiin siinä kohdassa kun muisteltiin vapaa-aikatullin aikoja:

 Naantalissa halu tehdä teatteria on ollut aina kova. Kun teatteri vuonna 2017 pääsi ensimmäisiin aivan omiin tiloihinsa Naantalin keskustassa sijaitsevaan Vapaa-aikatulliin, tuotti teatteri vain 3,5 vuodessa näyttämöilleen ensi-iltaan 15 produktiota. Teatteri pääsikin silloin toimimaan elementissään eli tarjoamaan paikallisille olohuoneen, jonne oli helppo pistäytyä tai tulla koulun jälkeen odottelemaan harjoitusten alkamista. Tästä jäi elämään teatterin avoimien ovien tapahtuma, Juttubulleria, joka edelleen järjestetään joka kuun ensimmäinen torstai teatterin nykyisissä tiloissa Putkikatu 20:ssä. Historiikista ote.

Ja kyllä teatteri onkin saanut olla orpopojan roolissa; paikasta toiseen on sitä lennätetty. Mutta sitkeä porukka jaksaa jatkaa.

Naantali Teatteri 40 vuotta 20240228

Teija taisi verrata teatterilaisia perheeksi ihan syystä. Hyvä tarkoittavasti sanosin hullunkuriseksi sellaiseksi ja tarkoitan moninaisuuttaa, hyvää henkeä ja huumoria.
Kaiken se kestää ja sen on rakkaus teatteriin!

Ulkopuolisellekin tulee hyvä mieli näytöksiä katsottaessa ja vielä parempi, kun näkee heidät yhdessä. Kaikki tämä tapahtuu sitten vielä kovia ponnistuksia vaatien ja kuriin ja järjestytykseen alistuen – vapaa-aikana ja vapaaehtoisesti!

Kaupungin häpeätahra

Sitten teatteriin liittyvä tapahtuma, jota en unohda ja se on kaupunginhallinnon häpeätahra.
Vapaa-aika Tulliin teatteri tuotiin kun Kesti -Mariaan ei voinut homeongelmien vuoksi päästää. Kesti-Maria on edelleen täydessä käytössä – eli sekin olikin vain teatterin torjumista.
Mutta ruokottominta oli Vapaa-ajan tullista häätö, joka tuli kuin entiselle pääministerille pyytämättä ja yllättäen ja vain sen vuoksi, että tontti piti antaa tyhjän naapuritontin haltijalle asuntomessujen asumisoikeusasuntojen rakentamiseksi. Naapuritontit ovat vieläkin tyhjillään eikä tietoa ole koska ne rakennetaan.

Toimenpide raukkamainen ja röyhkeä ja siinä kohdeltiin heikompia väärin se oli brutaali vallan väärinkäyttöä! 

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa