Mikko Rönnholm

Naantali jaksaa jarruttaa

Liikuntahalli valtuustossa 2021

Kun vuosien punnerruksen jälkeen viime syksyn valtuustokäsittelyssä vihdoin Kalevanniemen liikuntahalli, jossa toivottavasti on monipuolista liikuntaa, jonka vuoksi kutsun sitä monitoimihalliksi, sai vihdoin virkamiesjohdon vastustuksesta huolimatta määrärahat niin nyt näyttää siltä, etteivät suunnitelmat etene.

Valtuusto hyväksyi alla olevan valtuustoryhmämme    toivomusaloitteen:

Naantalin Tilapalvelujen määrärahojen kohdalla on arvioitu muutoksia, joista suurin koskee Luonnonmaan perhetaloa. Kyllä noin suuri muutos noin lyhyessä ajassa vähän hämmästyttää. Voisi projektin johto arvioissaan onnistua paremminkin.

Mutta pienempi juttu on entisen kaupunginhallituksen jäsenen Hannu Aallon aikoinaan lausuma viisaus ”kaikki vuotavat katot korjataan”. Sellaista kohtaa en tilalaitoksen budjetista löytänyt ja siksi pyydän kiinnittää huomiota Museokiinteistön Raatihuoneen kadun puoleisen tiilikaton kuntoon.

Toinen suurempi kysymys, joka tilalaitoksen investointihankkeiden kehitykset aiheuttivat mietintää ja tähän liittyen kysymys kuuluu:
Etenevätkö kohteiden suunnittelu toivotulla ripeydellä?
Asian utelun jälkeen on pelättävissä, että ripeydessä olisi toivomisen varaa. Erityisesti tämä koskee monitoimihallin suunnittelua ja toteuttamista.
Hanke on ajankohtainen, koska juuri tällä hetkellä tasavallan suurimpia murheita on rakentamisen volyymin nopea lasku. On esitetty talousviisaiden toimesta, että nyt pitäisi käynnistää sellaiset rakennuskohteet, jotka joka tapauksessa tulee lähiaikoina toteuttaa.

Näillä perusteilla esitämme toimenpidealoitteena, että:

  1. tilapalvelut ryhtyisi välittömiin toimiin korjausta vaativien kattojen kunnostamiseen

  2. kaupunginhallitus kiirehtisi rakentamishankkeitten suunnittelua siten, että esimerkiksi monitoimihallin rakentaminen voidaan aloittaa mahdollisimman nopeasti, sillä hankkeen varhentaminen olisi suhdannepolittiisesti perusteltua ja todennäköisesti myös kaupungin talouden kannalta järkevää.

TS:n uutisessa haastatellut hankkeeseen ja se aikaistamiseen nihkeästi suhtautuneet Reima Ojala ja Toni Forsblom selvittivät, että kyllä kaikki menee ajallaan eikä kiirehtimisiseen ole tarvetta.
En rupea tästä kinastelemaan, mutta olen ihan varma, että ilman yksimielisen valtuuston kiirehtimistä hankkeen etenemistä olisi erilaisin verukkein siirretty vain siitä yksinkertaisesta syystä, että   sd-ryhmän on sitä aktiivisesti ajanut (kaappauskuva vuoden 2021 valtuustokäsittelystä muistuttaa asiasta)
Ja nyt seurataan, että edetään reippaasti !

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa