Mikko Rönnholm

Muistojen Merisali

Lauri Kangas ja Valtteri Myrskyluoto 20240606
Lauri Kangas emeritus suurlähettiläs, entinen nuorisolautakunnan jäsen  oli nähnyt melkoisen vaivan kaivamalla muistojensa laatikoista kuvia ja tarinoita Merisalin kohtaloista 1960-luvun lopulta diskon aikaan vuoteen 1973.

Kun Lauri oli 1969 alkaneella kaudella nuorisolautakunnan jäsen,  yritti saada lautakunnan perustamaan kunnallisen diskon. Merisalin liepeillä oli ajoittain ollut jotain kähinöitä ja niinpä diskoidea hiljaa haudattiin.

Mutta Lauri oli sinnikäs ja  onnistui vuokraamaan Merisalin diskoa varten;  kaupunki ulkoisti / yksityisti  vastuun. Siitä  siitä ajasta Lauri kertoi tarinoita, jotka tallennettiin kuvien kera museon tarpeistoihin. (Laurin esityksen referaatti kirjoituksia palstalla)

Paikalla oli silloin mukana olleita ja muitakin kiinnostuneita, jotka todistivat kun Lauri Kangas lahjoitti nykyisen Merisalan isännälle Valtteri Myrskyluodolle siskoajan grafiikka a’la Raili ja Raili Kangas.
Onnentoivotuksiin Lauri  liitti ilonsa  siitä, että Merisalilla on taas uusi tuleminen, joka varmistaa vanahan olemisen.

Juttuja oli monia: 

  • Pekka Ritvasella oli pitkäaikainen kylpylään ja Merisaliin liittyviä  muistoja, jotka alkoivat hänen äitinsä emännöimään  kylpylaitoksen kesäsaunan yläkerran majoituksesta hänen orkesterinsa Merisali keikkoihin. Lerssi Salonen, Olavi Jokinen, Jori Laaksonen soittivat kitaraa ja Pekka itse rumpuja.
  • Olivat myös Merisalin tv-dokumentin skootterisankarit ja tunnustukisia kuultiin: Yläkerran ikkunan kautta lipuitta  diskoon tulivat VIP vieraat.

Merisali on hienossa kunnossa, mutta kaiku, joka vaivasi diskonkin aikaa on hankala ja niinpä Laurin aikana pehmennyksenä käytettiin jo purjeita ja sateenvarjoja.  Hän lupasi, että idea on vapaasti käytettävissä.

Tässä kuvia :Merisali A 20240606

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa