Mikko Rönnholm

Missä on Naantali aurinko ja missä kohtuus?

Sipilän aurinko 20221105

Naantalilaisten sivuilla vuosi sitten Jocke Leino kysyi missä on Naantalin aurinko.
Paikka Mannerheiminkatu 6 tiedettiin ja nyt silloiset kuvan muistaneet kysyivät , missä tuo kuvan aurinko on. Vastaus on että kierrätyksessä.

Se oli koepallo, joka aikaansai kuparisen taotun taiteliljaseppä  Renny Terän Naantalin auringon muistuttamaan kulkijaa Naantalin historiasta.
Teos on saanut osaksensa kiittävistä pilkkaaviin kommentteihin.
Eikä sitä  ole vaadittu poistettavaksikaan, nimittäin Naantalin auringon oli aikanaan näkyvä, mutta hienostunut protesti silloiselle kruunulle eli vallan käyttäjille.

Miksei  Mannerheiminkatu?

Kun kyselin kaupungin budjetin tekemisen kuulumisia ja tiedustelin: Eikö hyvin menevällä Naantalilla ole varaa pistää Mannerheiminkatua asialliseen ympäristönsä arvoiseen kuntoon kuten Tullikatu tai uusi tori Kaivohuoneen päädyssä? Sain  hyväntahtoisen leikillisen  vastauksen

”Taitaa vaatia tiettyjen asukkaiden  poismuuttoa”

Ja siitä taas tuli mieleen 1970-luvun ajat, jolloin haluttiin vanhan kaupungin ja rannan autoliikennettä rajoittaa, niin luonnonmaalaisvaltuutettu sanoi, että mihin me sitten parkkeerataan, ja siksi toiseksi,  ei sille tarvitse asua, jos autot häiritsevät.

Tällaisena pyhäinpäiväisenä teemana toivoisin, että Naantalin eri osissa ymmärrettäisiin kaupungin arvoja, jotka luotu ennen meitä ja toivottavasti jälkeemme jäävät.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa