Mikko Rönnholm

Miksi pitää Poriin mennä keskellä kesää puhumaan politiikka

Sulkavan aamu 20220713
Politiikka on tärkeä asia – yksi yhteiskunnan tärkeimmistä, mutta ei se ole niin tärkeä, että sen takia pitäisi ihmisten – päättäjätkin ovat sellaisia –  terveyden kustannuksella harrastaa.

Kuuntelin Maikkarin Pori Areenan keskusteluja.
Sääli on väärä sana tunteelleni. Oikea sana oli huoli. Ajattelin, että tämä on kohtuutonta ja vaarallista yksilöiden kannalta eikä se ole pahinta, vaan se, että se on vaarallista yhteisen asiamme kannalta,;  päättäjät rääkätään kyvyttömiksi. Heistä tulee yhteiskunnan releitä ei ohjaajia  ja niin sitten syksyllä sanotaan, ettei eduskunnassa ole muuta ajattelevaa kuin hissit.  Päättäjän pitää olla hyvässä kunnossa kaikin puoli ja se edellyttää taukoa ja virikkeitä. Siksi pitää loma suoda päättäjillekin rauhoitusaika.

Ja vastoin ohjettani sekaannun keskusteluun. Li Anderssonin, vas.  rikkaiden varallisuusvero oli uutta vanhaa.

Olen hänen kanssaan samaa mieltä periaatteessa ja käytännössä. Juuri nyt kun kansakunnan yhtenäisyyttä tarvitaan, pitäisi isänmaallisten varakkaiden ihmisten olla mukana kansakunnan ylläpidossa.  Henkilökohtaiset kyvyt ja ahkeruus ovat varmaan monen varakkuuden taustalla, mutta niin on ahkerat kädet ja aivotkin tehneet työtä, josta verotetaan varallisuutta reippaammin.  Omaisuus on vanhan opin mukaan kasaantunutta työtä – omistajan omaa, mutta vähän muidenkin panosta siihen on tarvittu. Melkein aina  yhteiskunnan panostuksetkin  on mukana varallisuuden luonnissa.

Veroa vastaan on monia argumentteja: On totta, että lähes kaikesta on jo maksettu veroa jossain muodossa ja varmaan omaisuuden luomisen unelma kannustaa, joten omaisuuden verotus ei ole oikein eikä viisasta. Sanotaan myös, että vaaleja ei voiteta verojen korotuksia ajamalla vaan alennuksia lupaamalla.

Näillä perusteilla voi vastustaa kaikkia veroja.

Verotus on talouspolitiikan väline ja verotuksella kootaan varoja yhteisten asioiden hoitoon terveydestä, koulutuksesta, turvallisuuteen ja maanpuolustukseen. Verot on välttämätön edellytys toimivalle yhteiskunnalle.  Terve yhteiskunta on myös oikeudenmukainen – Suomi on puolustamisen arvoinen, ja siksi sen rahoittaminekin on isänmaallista.

Liika rikkaus ja köyhyys on pahasta ison kirjankin mukaan. Siitä on kysymys tässäkin asiassa.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa