Mikko Rönnholm

Mikään ei avaa silmiä, jos sielu on sokea ja se on vaarallisinta

Putinin faniclubi Rachman 20240219

Gideon Rachmanin kolumnissa on hauskan hilpeä kuva, jonka sanoma on pelottava kauhea.

Rachman kuvaa asetelmaa:

Kenenkään ei pitäisi odottaa, että Xi Jinping hylkää Putinin vain siksi, että Venäjällä on tapahtunut toinen äkillinen kuolema. Kiinan johtaja jakaa Putinin vihan demokratiaaktivisteja kohtaan. Yllättävämpää on, että Putinilla on edelleen ystävällisiä suhteita joidenkin maailman tehokkaimpien demokratioiden johtajiin.

On todellakin täysin mahdollista, että maailman kolme suurinta demokratiaa – Intia, Yhdysvallat ja Indonesia – valitsevat kaikki Putinin ihailijat johtajikseen tänä vuonna. Indonesialainen Prabowo Subianto, intialainen Narendra Modi ja yhdysvaltalainen Donald Trump ovat kaikki huomionarvoisia Putinin kansainvälisestä tuomitsemisesta – syistä, jotka menevät reaalipolitiikkaa pidemmälle

Näin valtaa pitävät voimamiehet toimivat. Moraali-koodeja on yksinkertainen: Oma etu joka myydään kansallisena etuna kansalisille. Pohjois- Korean  Kim Jong-un menee vielä vitsinä, mutta nyt pelataan maailman tulevaisuudesta.

On kylmä olo. Suomessakin ollaan aika poikia monissa puheissa on sama kaiku askelten. Jämpti pitää olla ja tietää mitä puolustamme;  Suomen suurlähettilään  kukat vainojen muistomerkille  Aleksei  Navalnyin muistoksi oli oikein.
Mutta jos sitten arvio mahdollisuuksiamme niin ainut toivomme olisi USA:n presidentin vaalien tulos; siinä asiassa voimme selkeästi liputtaa Donald Trumpia vastaan, sillä hän meidän suurin uhka.
Tulemme kaikkien kanssa toimeen voit tuntua fiksulta, mutta se on tyhmää. Enkä tässäkään tarkoita, että pitäisi käydä haastamassa riitaa. Mutta kyse on Suomen selviytymisestä. Siksi  valintamme on ja se lausumme ei Putinin elefantteja vaan demokraattien:

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa