Mikko Rönnholm

Miina uursi uraa Sanna saa aikaan

Sillanpään liputus päivä 20221001

”Miina Sillanpään syntymästä tuli 4.6. 2016 kuluneeksi 150 vuotta. Sillanpää oli aikansa merkittävämpiä yhteiskunnallisia vaikuttajia. Hänet valittiin ensimmäisten naisten joukossa uuteen yksikamariseen eduskuntaan vuonna 1907, ja hän oli kansanedustajana 38 valtiopäivien ajan. Vuonna 1926 hänet nimitettiin ministeriksi ensimmäisenä naisena Suomessa ja toisena Euroopassa.”

”Koska Sillanpään syntymäpäivä, 4.6. on jo liputuspäivä (puolustusvoimien lippujuhla), juhlaliputuksen ajankohdaksi on valikoitunut 1.10.2016. Juuri 1.10.1906 tulivat voimaan valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki, jotka antoivat kansalaisille täydet poliittiset oikeudet.”

Liputus siis tänään on Miina Sillanpään kunniaksi ja voi kaiketi nyt lipua katsellessa olla   Sanna Marinin naisvaltaisen hallituksen saavutuksista .
Marinin hallitus on hoitanut tehtävänsä hyvin jopa niin hyvin, että mielipidemittauksista ei parempia tuloksi edelliset hallitukset ole onnistuneet saavuttamaan kuuta kuukautta ennen vaaleja.
Sosialidemokraattiselta kantilta katsottuna on uudistettu, vaikka kriisit toisensa jälkeen ovat kaatuneet hallituksen pöydälle.
Talouden velkaantuminen on sekin edellisen hallituksen aikaansaannoksia! Hallitusohjelman verolinja  Juha Sipilän sanelema.

 

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa