Mikko Rönnholm

Martti Ahtisaari: Hyvää ja kovaa tahtoa

Martti Ahtisaari , Arto Noras ja Jaakko Iloniemi 2017
Me vanhat naantalilaiset    muistamme presidentti  Martti Ahtisaaren siitä, että muutti presidentin vastaanototon tullista   laivalaiturille, jota sen jälkeen onkin nimitetty presidentin laituriksi.

Naantalin Musiikkijuhlien ystäväksi Martti Ahtisaari tuli Arto Noraksen tuttavuuden kautta. Ennen presidenttikauttaan hän oli valtuuskunnan jäsenenä ja vietti viikon Musiikkijuhlien aikana työpapereittensa kanssa päivät kylpylässä puurtaen  ja osallistui iltaisin ja viikon lopulla ahkerasti konsertteihin. Kulttuurin oli hänelle elämäntapana.

Tasavallan presidenttinä, korkeani virkamiehen ja kansainvälisenä diplomaattina häntä muistetaan suurin kirjaimin – aiheesta.

Me paikalliset olemme kiitollisia monista palveluista, joita hän teki    yhteisen  asiamme puolesta: Kultarannasta tuli konserttipaikka ja  viimeisimmät julkiset  esiintymistä tapahtuivat Kultarannassa ja sitä edeltäneenä vuonna Musiikkijuhlien ”Meren kunnaiksi” järjestetyssä kirkkokonsertissa.

Martti Ahtisaari oli ystävällinen, hyväsydäminen. Hän oli  leppoisa, ahkera ja joustava, mutta  peräänantamaton, joka  muisti olla avuksi kaikille kaikkialla.

Suremme, emmekä unohda Maraa ja otamme osaa Eevan ja Markon suruun

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa