Mikko Rönnholm

Marin on demokratian asialla

Rahapolitiikka Marin Sandbu 20221023
Matin Sandbun artikkelin kuvassa on Sanna Marin. ’

 

Hän viittaa keskustelua herättäneeseen Twiittiin, jota Suomessa ei ymmärretty oikein, vaan tahallaan väärin -poliittisista syistä tietenkin.
Martin Sandbu ei näe twiittausta asettaa kyseenalaiseksi keskuspankkien riippumattomuus, vaan keskusteluna makrotalouden uhista.
ja sitä tarvitaan, jottei käy huonosti ja niinpä hän loepttaa kolumninsa:

Saattaa jopa olla, että keskuspankkiirit eivät ole tarpeeksi riippumattomia, vaan antautuvat jokaisesta uudesta kuukausittaisesta nykyinflaatioennätyksestä aiheutuvaan poliittiseen paineeseen sen sijaan, että keskittyisivät viileästi hyvänlaatuisiin keskipitkän aikavälin ennusteisiinsa.

Kuten 1980-luvulla, valoisat taloustieteilijät ehdottavat ajan mittaan parempia tapoja suunnitella rahapolitiikkaa energian hintasokkeja vastaan. Ja ellemme pääse onnellisesti pakenemaan jyrkkää taantumaa tänä talvena, myös poliittinen takaisku on varmasti tulossa. Vaihtoehto avoimelle keskustelulle näistä kysymyksistä demokraattisessa tilassa on antaa tämän vastareaktion puhjeta, kunnes se puhkeaa radikaalimpaan ja vaarallisempaan populistiseen hyökkäykseen instituutioita vastaan. Keskuspankkien uskottavuudella  ei olisi silloin paljon arvoa,

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa