Mikko Rönnholm

Maailman tila ja historia ohjaavat viipyvään harkintaan

Pahassa paikassa

Vainojen uhrien muistopäivä on ollut suomenkielisessä kalenterissa vuodesta 2003 alkaen. Euroopan parlamentti antoi vuonna 1995 päätöslauselman yleiseurooppalaisesta käytännöstä, jonka mukaisesti jokaisessa Euroopan unionin jäsenmaassa pitää viettää 27. tammikuuta holokaustin muistopäivää. Holokaustissa menehtyi 5-7 miljoonaa ihmistä.

Nyt  Suomessakin puhutaan holokaustista. Taisi viimekesä jotain opettaa kovakorvaiselle Orpon hallituksellekin ja osakatalysaattorin kunniaa niitettiin naantalilaisvoimin.

Suomessa on juhlittu Vapaussodan alkamista ja varmaan sitäkin oli tuossa kohtalokkaassa päivässä.

Kuitenkin se oli kansallisen jakautumisen ja suuren onnettomuuden alku nimittäin vapaussota oli toiselta nimeltä punakapina ja yhteiseltä nimeltä Kansalaissota ja uhrit olivat pääosin suomalaisia yhteensä n. 37.000 !

Tällainen ei saa toistua!
Kansaa ei saa yllyttää eikä vihaa saa lietsoa.

Maailma on tällä hetkellä huonossa mallissa . Suomen Kuvalehdessä kerrottiin , että nyt valittava Suomen presidentti on vaikeammassa tilanteessa kuin monet edeltäjänsä.
Monet vertaavatkin maailman tilaa 1930-luvun kaltaiseksi. Silloinkin annettiin valtaa voimamiehille ja seuraukset tunnetaan. Suomi selvisi siksi, että tämä vaara osattiin torjua ja hakea keskinäistä yhteistä vastakkaisuutta vaimentavaa linjaa.

Nytkin olisi vuoden 1937 viisaus fiksua, silloin valittiin keskustalainen Kyösti Kallio oikeiston  P.E. Svinhufvudin paikalle.  

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa