Mikko Rönnholm

Lippupuhe ja juhannustanssi

Vilhelm Junnila Juhannuspuhe 20220624
Etukäteen torilla kaverit sanoivat, että eikö ole helppoa, kun ei tarvitse jännittää puhetta, pidinhän niitä parikymmentä aikoinani. Vastasin, että nyt jännitän enemmän – onneksi turhaan

Valtuuston puheenjohtaja puhui selkeästi ja harkitusti. TAROITAN SITÄ, ETTÄ HÄN PYSYI ROOLISSAAN EIKÄ KOMPUROINUT PAIKALLISHALLINNOSSA

Juhannuspuheen teemana oli Suomen lippu sen synty ja tärkeys sekä sitten oli runsaasti juhannushistoriaa ja tunnelmaa runojen muodossa.
Ei huono.

Kansallisen yhtenäisyyden korostamine Nato asiassa oli viittaus laajempiin ajankohtaisiin näkymiin, joihin olisi voinut liittää näkemyksen Euroopan Unionin tärkeydestä ja merkityksestä.
Mutta se olisi voinut olla poliittisesti epätarkoituksenmukaista.

Vilhelm Junnilalla on kaksi mieltä kuten tiedämme:
Hän on asiallinen  pääosin tiukka  oikeistolainen  Naantalissa,  kun taas   populismia hän viljelee  muissa kirjoituksissa  ollen aika ajoin jopa pelottavan  ronski persu.

Lipunnostoon voisi tuoda Virran Jarin fanfaarien ja laulun lisäksi juhlallisempaa TUNNELMAA  lipun tuonnilla: Vanha malli kansallispukuinen oli mieltä nostattavaa.

Kansantansseja pidettiin vanhan aikaisena ja nyt ne oli korvattu uudemmalla idealla. Sen sanoma kaksikielisyyden korostuksen lisäksi olisi vaatinut keskittymistä, johon paikka ja ajankohta ei luo edellytyksiä.

 

 

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa