Mikko Rönnholm

Liikuttavan lapsellista mutta tärkeää

Trumph ja Macron G7 20190826

Show must go on –

Ja tässä tuleekin mieleen vasta lainattu  Bellamyn  Raivaaja tarina vuodelta 1906, jos hän totesi, että  entisten roomalaisten – leipää ja sirkushuveja kansalle –  voi toteutua vuonna 2000. Silloinen tulevaisuuden visio perustui , että silloin eli nyt on yllin kyllin varoja. Ja niin toden totta onkin. Leipää on  G 7 maiden  kansallisilla yli kohtuuden ja sirkushuveihin näyttää demokratioissa olevan halua.

Tosi tv on tosi tv:tä tänään. Draaman tajua pitää olla. Välimeren ranta tällä kerralla Biarritz oli  näyttämönä ja häkellyttävän kummalista oli Trumphin ja Macroni elekielessä peukutusta ja halaamista, jossa oli Macronin onnistumisen iloa Trumhin epävarmuutta.

Seuraako tästä diili – kukaan ei tiedä. Yritys kuitenkin kaikessa teatraalisuudessaan oli hyvä – vähintään oikean suuntainen. Ja löytyi tuosta FT:n artikkelista vertauskuva, joka ei ole huono:

Iranin televisiossa pitämässään puheessa Rouhani totesi, että Iranin on työskenneltävä kahdella kädellämme. . . vallan käsi ja diplomatian käsi ”.

Toisaalta ja toisaalta on niinkin, että käsien pitäisi tietää toistensa teoista ja parasta olisi, jos käsiä ohjaisi ihmiselle annettu järki.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa