Mikko Rönnholm

Kuvio selkiintyy – Presidentin vallinta pakotta harkitsemaan!

Pressa gaallup MT 20240118

Odotettu gallup on nyt tiedossamme. Yle uutiso:

Maaseudun Tulevaisuuden presidenttikyselyssä eniten kannatusta saa kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb. Hänen kannatuksensa on 24 prosenttia. Kannoilla oleva valitsijayhdistyksen ehdokas ja vihreiden tukema Pekka Haavisto kerää 21 prosentin kannatuksen.

Kolmossijasta taistelevat perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-aho ja valitsijayhdistyksen ehdokas ja keskustan tukema Olli Rehn. Halla-ahon kannatus on kyselyssä 15 ja Rehnin 12 prosenttia.

Sekä sosiaalidemokraattien Jutta Urpilaisen että vasemmistoliiton Li Anderssonin kannatus on seitsemän prosenttia.

Valitsijayhdistyksen ehdokas Mika Aaltola ja kristillisdemokraattien Sari Essayah saavat kyselyssä kahden prosentin kannatuksen. Liike Nytin Harry Harkimo kerää prosentin kannatuksen. Yle uutiset

Taktisesta äänestämisestä puhutaan sitä paheksutaankin. Äänestäjällä on kuitenkin rajoittamaton oikeus tehdä haluamansa valinta. Joten jokainen annettu ääni on yhtä arvokas sinänsä, mutta edellisissä eduskuntavaaleissa oli ja nyt se varsinaisesti tunnistetaan oli myös perusteltua yrittää saada Sanna Marin jatkamaan pääministerinä. Nyt tiedetään mitä se merkitsi kun SDP ei ollut vaalien ykkönen; se johti kovaan Petteri Orpon johtamaan oikeistohallitukseen.

Presidentin vaalissa on vielä perustellumpaa harkita kenelle ekakierroksen äänen antaa, koska presidentti valitaan kierroksella  kahden eniten ääniä saaneiden joukosta.
Kun nyt näyttää hyvin todennäköiseltä, että SDP:n Jutta on liian kaukana kakkospaikasta ja siksi joutuu pakosta miettimään, kuka noista kärjessä olevista olisi sopivin  presidentiksi.

Mielestäni puolueen oman  ehdokkaan tukeminen on kunnioitettavaa, mutta muunkaan valinnan tekeminen ei ole majesteettirikos eikä epäluottamuslause Jutalle.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa