Mikko Rönnholm

Kurkistuksia ja feminististä inkluusiota

Orkesterin johtokeksus 20221119

Naantalin valtuuston paikalle päässeet jäsenet  aveciensa kera saivat nauttia kaupungin ruokapalvelun maistuvasta annista ynnä sopivista juomista ja hyvästä seurasta.
Tilaisuus ei ole julkinen, mutta Kailon saunan portissa olevaa kylttiä mukaillen tilaisuutta voisi nimittää viralliseksi.

Ilta  alkaa seitsemältä  kuoharin nostolla, jonka suorittaa kh:n puheenjohtaja Toni Forsblom, kok  puhuen rennosti hetken ja päättäen puheensa tavaksi tulleeseen yleisön suosikki lauseeseen:

pidemmittä puheitta syömään.”

Kolmeruokalajin päivällinen alkaa raumalaisittain poissa olevan Markku Tuunan , kok. aloittaman  tradition  mukaisesti Nortamon kaar liiveihis ryyp snapsilaululla.
Sitten syödään ja jutellaan kaikki osapuolia kiinnostamattomista asioista. Hauskaakin on.

Paistista päästyä, joka tällä kerralla oli kalaa, puhuu maailmaa laajasti tunteva  valtuuston puheenjohtaja Vilhelm Junnila, ps.   Hyvin valmisteltu kulinarismiin keskittyvä puhe  saa hymyäkin huuleen. G 20 ilmastonmuutosaiheisen kokouksen Kobe-pihvi saa osansa, jottei kokonaan poliittinen tausta unohtuisi.

Bändin sointi on   ammattimaista. Kääntöpuolen on, että ääntä on sen verran, että kova pintaiseen saliin laskeutuu lähes valtuustomainen hiljaisuus, ”ei kuulu, en jaksa huutaa” tunnelma. Mutta musiikissa ei ole vikaa ja se on taidolla johdettua siitä oheisessa kuvassa esimerkki.

Tanssilattia vetää puoleensa ja puolestaan sinne vedetään kaikki mukaan ajatuksella, ettei liikuntarajoitteisuus ole este.  Oli ilo nähdä nuorta huomaavaisuutta.

Modernisti sitä voisi kutsua feministiseksi inkluusioksi.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa