Mikko Rönnholm

Kovat korot ja vahvistu dollari on myrkkyä köyhille

Uhka menetetystä vuosikymmennestä Wolf 20230107
Martin Wolf, jonka kolumninkuvitus on artikkelikuvana, joka on taas melkein kuin Lothanderin mainos tai Kurikan pilapiirros 1900-luvun alun  aikoihin päättyy näin:mm

Korkean tulotason demokratiat haluavat aloittaa arvosodan Kiinan kanssa. No, tässä on yksi taistelu. On löydettävä keino ratkaista velkaongelmat, jotka nyt ilmaantuvat tehokkaasti, eikä lähes vuosikymmenen teeskentelyn jälkeen, kuten Latinalaisen Amerikan tapauksessa tapahtui. On löydettävä keino paeta noidankehästä, jossa alhainen luottokelpoisuus synnyttää kohtuuttomia korkoeroja, jotka synnyttävät velkakriisejä ja sitten vielä huonomman luottokelpoisuuden. Se ei ole vain köyhien maiden etujen mukaista. Se on myös rikkaiden etujen mukaista. Hauraiden ja köyhien maiden ongelmat tulevat myös heidän omaksi. On aika tehdä asiat toisin. Ensi viikolla aion miettiä miten.

Näinä aikoina, kun kun mietimme omia  nurkkiamme ja kun  tunnemme solidaarisuutta Venäjää vastaan kamppailevaa Ukrainaa kohtaan, olemme hieman sokeita maailman uhkaavalle kehitykselle, joka kuitenkin tulee meitä ja meidän jälkeemme tulevien kanalta olemaan ratkaisevaa, on hyvä katsella herättäviä kuvia ja lukea viisaita ajatuksia. Pitää olla sen verran tilaa päässä ja sydämessä, että näitäkin ulottuvuuksia kannattaa miettiä omaa nokkaa pidemmälle.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa