Mikko Rönnholm

Kolmas maailmansota tai globalisaatio

Kiinan valinta Rachman 20230308

Gideon Rachman kirjoittaa:

Valinta toimittaa Venäjälle aseita viittaa siihen, että Kiina uskoo, että lisääntynyt kilpailu Yhdysvaltojen kanssa on väistämätöntä – ja ehkä toivottavaa. Sitä vastoin päätös olla antamatta Venäjälle aseita osoittaisi, että Kiina uskoo edelleen, että jännitteet Yhdysvaltojen kanssa ovat hallittavissa ja että globalisaatio voidaan pelastaa.

Pekingin vaikutusvaltaiset äänet ymmärtävät täysin riskit toimittaa Venäjälle tärkeitä sotatarvikkeita, joista Moskovan joukot ovat vähissä – kuten tykistöammuksia ja droneja.
Viime viikolla Financial Timesissa Zhou Bo, entinen kansan vapautusarmeijan eversti, kirjoitti : ”Jos Peking ottaa Moskovan puolen konfliktissa, olemme jo kolmannen maailmansodan kynnyksellä.”

Näin sanottuna Kiinan päätös toimittaa Venäjälle aseita kuulostaa käsittämättömältä. Ja silti Yhdysvaltain hallitus uskoo, että Pekingissä on meneillään vakava keskustelu – ja että Kiina saattaa lopulta tehdä tämän kohtalokkaan päätöksen.

Absoluuttinen valta on ollut monille yksilöille ja kansakunnille  hengenvaarallista – meidän aikoina se maailmalle apokalyptistä !

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa