Mikko Rönnholm

Kiirettä pitää ja jälki on sen mukaista

Luonnonmaan osayleiskaava 2012

Naantalin perhetalon kiireellä kyhätty  kaava oli valtuustossa.
Kukkaiskielellä yritimme selittä, että olisi paikallan tehdä vähän lisätöitä ja nopeasti, ettei tehdä luonnonmaalaisten liikenteestä mahdotonta.
Nimittäin uuden kaavan yhteydessä, kun se poikkeaa voimassa olevasta yleiskaavasta,  ei ole liikennettä selvitetty riittävän laajasti.

Kaava oli, kuten SDP:n demokraattien järjestelmä vaatii , esillä NTY:n yleisessä kokouksessa.  Paikalla oli olosuhteita tuntevia huolestuneita jäseniä, jotka aiheellisesti pelkäsivät tulevia liikenneongelmia.
Kokouksessa päädyttiin, että asialla on yritettävä tehdä jotain. Asianmukainen menettely olisi ollut palautta kaava. Käytännössä pelättiin, että palautusesitys koettaisin Naantalin ilmapiirissä perhetalon toteuttamisen jarruttamisena.
Päätettiin, että asiaan puututaan valtuustossa. Se tehtävä jäi huolekseni.
Päädyin toimenpidealoiteeseen, joka päätetään  kaavan hyväksymisen jälkeen. Se edellyttää toimia, mutta ei estä kaavan etenemistä.

Aloite kuului näin:

 

Mikko Rönnholm ym: Toimenpidealoite Naantalin kaupunginvaltuuston kokouksen 3.2.2020 / 2 § Rymättyläntien eteläpuolisen asuntoalueen ja Luonnonmaan perhetalon asemakaavan hyväksymisen yhteydessä

Luonnonmaan kehittämisessä on siirrytty uuteen vaiheeseen. Asuntomessut ja siihen aikataulullisesti liitetty perhekodin ympärille piirretty kaavaa muuttavat liikenneympäristöä. Nämä muutokset poikkeavat Luonnonmaan voimassa olevasta yleiskaavasta eikä näiden vaikutusta ole arvioitu yleiskaavatasoisessa tarkastelussa.
Asukas- ja asiointiliikenne sekä joukkoliikenne tulevat muuttumaan ja hyvin todennäköistä on, että liikenne tulee aiheuttamaan ongelmia, joiden ratkaisemiseksi ei ole suunnitelmia.

Näillä perusteilla esitämme seuraavan toimenpidealoitteen:

Kaupunginvaltuusto edellyttää, että Luonnonmaan liikenteen kokonaisselvitys laaditaan kiireisellä aikataululla siten, että tehdään suunnitelma, jolla estetään liikenneolosuhteiden muuttuminen ruuhkiksi erityisesti pullonkaulakohdissa Kuparivuoren tunnelin ja Naantalin salmen sillan päissä olevissa liittymissä.
Samalla laaditaan Luonnonmaan liikenneverkon kokonaissuunnitelma, joka takaa turvallisen, sujuvan ja toteuttamiskelpoisen liikenteen parannusesitykset liittymäjärjestelyineen Rymättylän tiellä Luonnonmaalla.
Luonnonmaan sisäisessä liikenteessä on suunnitellussa liikenneyhteyksien sujuvuuden lisäksi kiinnitettävä huomiota liikenteestä aiheutuvien haittojen minimoimiseen.
Suunnitelma on toteutettava siten, että välttämättömimmät parannukset voidaan ottaa käyttöön jo vuoden 2022 kesällä.

Toimitin aloitteen ryhmälle. Valitettavasti ryhmän puheenjohtajat olivat työ ja muissa tehtävissä eivätkä ehtineet asiaa esitellä muille ryhmille, jotka saadessa iltapäivän lopulla pitivät perehtymisaikaa liian lyhyenä. Siitä saivat perusteen vastustaa aloitetta.
Tämän on harmillista varsinkin kun valtuustossa kaupunginjohtaja luki insinööri Hirven selvityksen mielestäni aloitteen tarpeellisuutta tukevan selvityksen.
Mutta näin meillä Naantalissa.

Ps. Katsokaa oheista voimassa olevasta yleiskaavasta otettua kuvakaappausta ja siinä olevia maankäytön määräyksiä. Perhetalon kaava-alueella  ei ole yleisten rakennusten , ei kauppojen  ei kerrostalojen merkintöjä.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa