Mikko Rönnholm

Kansan vai johtajan valta

Halla-aho preidentiksi 20230707

Jussi Halla-aho: Tulevana presidenttinä minua ohjaa ainoastaan se mikä minun mielestäni on oikein.

Korviini jäi soimaan puhematona tuo kohta kuvakaappauksen tv-uutisten haastattelusta:

Minua ohjaa ainoastaan se mikä minun mielestäni on oikein

Tasavallan presidentti juhlallinen vakuutus kuuluu näin:

”Minä N.N., jonka Suomen kansa on valinnut Suomen tasavallan presidentiksi, vakuutan, että minä presidentintoimessani vilpittömästi ja uskollisesti noudatan tasavallan valtiosääntöä ja lakeja sekä kaikin voimin edistän Suomen kansan menestystä.”

Ehkäpä huomaamattaan  – muutoin hyvin harkitussa ehdokkuuden julkistuksessa, jossa mm:ssa haluttiin jakoa meihin ja heihin välttää, tuli sieltä jostain sisältä todellinen ajatus, miten ja mihin valtaa käytettäisiin:

Jussi Halla-aho ohittaisi siis perustuslain ja lait, jotka eivät ole hänen mielestään oikein.

Tämä ei olisi tasavaltaista vaan yksinvaltaa!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

1 Vastaus artikkeliin

  1. Hyvä huomio.
    Populistipuolueiden torikokousvalta on aina perustunut karismaattisten johtajien julistamaan ylivertaiseen oikeudentuntoon. Halla-aholla on hyvät mahdollisuudet päästä presidentinvaalin toiselle kierrokselle, koska hän ei ole Timo Soinin kaltainen matelevien vitsien vetelys, vaan henkilökohtaisissa kilvoitteluissa kirkastunut persoona, jonka mahdollisuuksia maailmanpolitiikan kriisitilanteessa suosii, että perinteisillä puolueilla on asettaa ehdokkaiksi ehkä toinen toistaan virkamiesmäisempiä ja etäisentuntuisia ehdokkaita. Tilannetta hankaloittaa, jos mediapopulisti Mika Aaltola hajoittaa ehdokkaana vakavasti otettavien ehdokkaiden mahdollisuuksia. Suomi on sisä- ja ulkopoliittisesti poikkeuksellisessa tilanteessa, joka on verrattavissa toisen maailmansodan edeltäviin vuosiin. Olen hämmästynyt, etteivät traditionaaliset puolueet näe arvaamattoman populistiehdokkaan mahdollisuutta nousta presidentiksi asti. Suomi tarvitsee vahvan ehdokkaan, jolla on historiallisen näkemyksen antamaa kykyä hoitaa tehtävää. Puoleet ovat kuitenkin jo moganneet homman. Presidentinvaalista on vaarassa tulla sirkus. Perussuomalaiset käyttävät takuuvarmasti hyväkseen hallituksen hajottamismahdollisuudenkin luodakseen Halla-ahon taakse voimaa. Toivotaan, että edes neljän prosentin Rkp yrittäisi pysyä böxsyissään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa