Mikko Rönnholm

Ettei tarvitsisi mennä merta edemmäs kalaan!

Kalastajat Raumakari 20201024

Naantalin Rauma  taita oikeammalta nimeltä olla Naantalin salmi on ollut aina hyvä paikka kalastaa. Lapsuuden varhaisiin kokemuksiini  kuului verkoilla ja katiskalla käynti Aarne sedän kanssa. Käsittämättömiä saalitta saatiin.  Sellaisia, että  vaikka olin saanut sapiskaa kiroilusta, niin saaliin nähdessäni ei ollut pidäkkeitä ja kaikki opitut – ja niitä oli paljon ja ikävä kyllä edelleenkin aktiivikäytössä –   tulivat yhtenä solkena. Niin, että voin ymmärtää harrastajia, vaikka nykyisin laiskuuttani  soudellessani en uistelekaan.

Nytkin viikonvaihteessa oli rannoilla kolmekymmentä harrastajaa +  kymmenessä veneessä olijat. Kuhaa ja ahventa näyttää tulevan. Havaintojeni mukaan irti laskettavia pieniä kuhia on paljon. Saalikelpoisiakin riittää, joten turhaan ei paikalle tarvitse tulla.
Lasku tai nousuvesi molempina aikoina kala liikkuu.
Kuhan lisääntyminen voi olla merkki veden laadun heikkenemisestä tai sitten ei.  Joka tapauksessa tuo urbaaniympäristö muistuttaa siitä, että luonnonkalaa on ja että teollisuus ja satamaa eivät ole vieneet kaloja, mutta viekö huonokuntoine vesi?

Pilkkiminen on ilman jäätäkin mahdollista laitureilta ja sieltäkin sitä kalaa nousee joinakin kertoina olen huomannut että yhtenä siimana. Kilpakalastus on markettien rosvoja parempi addiktio – harrastus ja samalla voi vähän siivota vesiä ja saada terveellistä ruokaa.

Niin moneksi Naantalin vääntyy kunhan vaan muistamme huolehtia vesien tilan parantamisesta. Saaristomeri tarvitsee kaikkien apua ihan oman etumme vuoksi.!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa