Mikko Rönnholm

Jos Putin on Nikolai II, niin missä on Lenin?

Putinin ja XINn ystävyyden rajat 20220920

Tosiasia on, että Venäjä ja Kiina ovat muodostaneet epävirallisen liiton, koska heidän maailmankatsomuksissaan on paljon yhteistä. On epätodennäköistä, että yksi heistä irtoaa ja päättäisi yhtyä Amerikkaan. Amerikka on ongelma, jonka he yrittävät ratkaista.

Helmikuun 4. päivänä esitelty Venäjä-Kiina-akseli oli myös merkittävässä määrin kahden vahvan johtajan välinen henkilökohtainen sopimus. Putin ja Xi pitivät selvästi toistensa tyylistä ja pitivät itseään omien kansakuntiensa ruumiillistumina. He olivat Carnegie Moskovan keskustan Aleksanteri Gabuevin sanoin ”tsaari ja keisari”. Mutta koska Putin näyttää nyt enemmän Nikolai II:lta kuin Pietari Suurelta, Xin täytyy katua sitä, että hän syleili venäläistä kollegansa niin täydestä sydämestä.

 

Gideon Rachmanin kolumnin lopussa hän vertaa Putinia Nikolai II:een. Nikolai tuli keisariksi 1896 ja menetti valtansa vuonna 1917 käytyään vuosia I Maailmansotaa.
Käytännössä Putini on ollut vallassa vuodesta 2000 asti. Hänen aikansa, jos Nikolain kohtalo toistuisi, alkaisi  olla lopullaan.
Ja suuri kysymys on missä on tämän päivän Lenin vai voisiko olla niin, että se ei tulisikaan junalla Suomesta vaan ilmasta bitteinä?

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa