Mikko Rönnholm

Jorma Kallio taitavaa tahtoa ja tuloksia

Jorma Kallion muistoa 20240218

Hiihtelin tänään Saariselällä kauniissa talvisäässä. Uutinen Jorma Kallion  kuolemasta oli mielessäni ollut erilaisissa yhteyksissä;  yhdessä Arto Noraksen kanssa muistelimme kiitollisuudella Jorman panosta  Musiikkijuhlien perustamiseksi ja samalla totesimme, että taitavan hallintomiehen mieli oli aina luonnossa ja metsästäminen oli hänelle intohimo ja Lappi veti häntä puoleensa.
Hän oli vielä tuore kaupunginjohtaja eikä kukaan halunnut hänen lähtevän mihinkään eikä hän luvannut jättää Naantalia  paitsi Rovaniemelle, jos se onnistuisi. Onneksi Naantalille ettei hän lähtenyt, sillä hänelle oli monta tehtävää Naantalissa, kuten  Turun Sanomien oheisessa  Jukka Vehmasen uutisessa hyvin kerrottiin.

Jorma oli voimakas tahtoihminen, joka osasi toimia yhteistyössä päämääränsä toteuttamiseksi. Pitkään hänellä oli läheisimpänä yhteistyön tekijänä  vanhempi juristi laamanni Eero Sutinen hallituksenpuheenjohtajana. Eeron jouduttua luopumaan hallituksen puheenjohtajuudesta alkoivat Jorma nuorempien puoluetovereidensa kanssa  harjoittaa kovempaa puoluepolitiikka ja Jorma asettui jopa Kokoomuksen ehdokkaasi eduskuntavaaleihin.

Samaan aikaan Jorma kiinnostui yritystoiminnasta uuden puolisonsa Arja Westerlundin kanssa. Tämä vaihe aiheutti kitkaa hallinnossa ja niinpä Jorma lähti varhennetulle eläkkeelle vuonna 2000 palveltuaan  lähes neljännesvuosisadan pidempään kuin ennen tai jälkeen kaupunginjohtajana olleet.

Lappi ja yrittäminen olivatkin Jorman viimeisen vuosineljänneksen hänen ja puolisonsa yhteistä ilmeisen menestyksellistä aikaa.

Tämä osoitti, että Jorma oli monipuolinen ja määrätietoinen. Kanssakäyminen meidän vanhojen naantalilaisten ystävien kanssa  hiipui.

Muistamme Jormaa kiitollisuudella  ja mielessäni tykyluminen tunturikuusi toi mieleen vahvan itsenäisen  erämiehen Jorman

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa