Mikko Rönnholm

Järki on kallist ja tarvita usse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edesmenneen isäni lempilausahduksia. Ja varmaan  hän sen olisi nytkin lausunut, kun olisi kuullut Lohikosken Tompan valtioviisaan väliesityksen.

Kailo ja seurakunta olivat vaikeita paloja. Vuonna 1927 Heikki Naulanen, sd teki ehdotuksen Kailon hankkimisesta kaupungille ja se toteutui 1977.
Vuonna 1993 osa Kailosta annettiin Muumimaailmalle. Sen jälkeen on Muumimaailma useaan otteeseen toivonut saavansa KOKO SAAREN HALTUUNSA.

Naantalissa oli päättäjien puolella kahdenlaista kantaa: Toiset ymmärsivät vain Muumimaailman kaikkia toiveita toiset ymmärsivät Kailon yleisen merkityksen ja Muumien toiveet. Jälkimmäiset olivat sitä mieltä, että ne  voidaan yhdistää toivoen muumimaista kohtuutta myös liiketoimintaa harjoittavalta yritykseltä.
Mauno Koivisto taisi joskus viisastella, että ”varjele heitä heiltä itseltään”.  Niinkin olemme päätelleet. Ja ehkä se on nyt mennyt perille ainakin  yrityksen paikalliselle johdolle, jonka tulis markkinoida tuotetta, jolla  on pehmeä hanki.
Olemme halunneet muistaa yleisistä tarpeista tarkoittaen samalla, että se on loppujen lopuksi myös Muumimaailman etu. Tämä rationaalinen perusnaantalilainen asenne.

Lopuksi pari Muumiviisautta:

– Kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää omanaan. Minä vain katselen niitä, ja kun lähden tieheni, ne ovat minulla päässäni. Minusta se on hauskempaa kuin matkalaukkujen raahaaminen.
– Hah. Luuletko että minä olen juoruämmä, sanoi pikku Myy. – Minä en ole niin kiinnostunut toisten salaisuuksista, että höpöttäisin niitä ympäriinsä. Sitä paitsi asianomaiset kertovat ne kyllä ennemmin tai myöhemmin. Usko pois, tässä saaressa on monta salaisuutta! Minä tiedän ne kaikki!
Hän nauroi ärsyttävästi ja juoksi tiehensä.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa