Mikko Rönnholm

Innostusta menettämättä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perusinsinööri on vähän pahaenteinen nimi.  Varmaan perusinsinöörillä ja perussuomalisilla on jotain yhteistä, mutta perusinsinööri Veijo Miettinen kirjoitti jo silloin Suomessa  SMP ei ollut vielä kuollut.

 

Nimen lisäksi on myös muutakin yhteistä; kaikkea sanottua ei kannata ottaa todesta. Sen sijaan erilaisuus on siinä, että Veijo  murjoo vitsejä ja pitää niitä sellaisenaan. Perussuomalaiset liian usein itsekin uskovat juttuihinsa.

Mutta Veijo Miettinen on lukenut ja sivistynyt vaikka hänellä on useasti sellaista teekkarin hauskaa, sellaista, joka ei ole viime aikoina ollut muodissa. Oikein luettuna Veijon juttuja kannatta lukea. Insinööri kollega  Juha Sipilälle hän muistutti.

”On turha tehdä isoja ja näyttäviä linjapäätöksiä, jos ne ovat hyviä vain omasta mielestä.”
Ja hän jatkaa: ”Osalta maamme johtavista politiikoista ei ilmaisesti ole löytynyt sitä nöyryyttä, että kuuntelisivat esiintymiskouluttajia ja uskaltaisivat testata asiantuntijoilta sitä, miltä heidän juttunsa kuulostavat.”

Ja sitten tulevaan:
”On erittäin mielenkiintoista seurat, miten  poliittinen spagetti oikenee hallituksen nimittämiseen, hallituksen talous- ja sosiaalipoliittiseen ohjelmaan sekä EU-puheenjohtajuuden hoitamiseen.
Suomessa on valta siirtymässä yhä vahvemmin lobbareille, edunvalvojille ja perinteisten puolueiden ykkösketjuille.  Puolueille on yhä niukemmin substanssiosaamista vaikeissa asioissa ja vielä niukemmin kompetensseja ja taloudellisia resursseja asioiden ytimeen pureutumiseen.”

Veijo ei ole ihana väärillä jäljillä.  Puoluevastaisuus, jota Veijokin mielellään  harjoitta, on johtanut siihen, että puolueiden omat organisaatiot on kutistettu. Eduskuntaa ja vielä eduskuntaryhmillekin on resursseja jaettu, mutta puoluetukien kauhistelu on vienyt rahat puolueilta. Ne joutuvat pinnistelemään selviytyäkseen vaalista.
SDP siirsi tähtäimen pidemmälle  vuosikymmen toiselle puolella ja sai vapaehtoisen ohjelmatyöhönsä satoja asiantuntevia jäseniään ja muita kiinnostuneita. laajojen papereiden tiivistämien vaaliohjelmiksi osoittautui ongelmalliseksi esimerkiksi  siksi, että ohjelma fossiilisten polttoaineiden  päästöistä pääsemine muuttui polttomoottorin kieltämiseksi ja sekö kaikkia meitä  miehisiä pikkuinsinöörejä raivostutti.

Nyt ollaan siinä vedenjakajan paikalla, että luisummeko  mennä twiittien viitottamaa tietä ongelmasta toiseen ja kohti hallitsematon maailmaa, jossa Suomi ei ole enää omansa seppä, vai annammeko tiedon ohjata päätöksentekoa takaisin yhteistyön maailmaa ja yhtenäisempää Eurooppaa.

Veijo Miettiseltä löytyy , kuten kuvasta näkyy,  elämän ohjeita kaikkien käyttöön:

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa