Mikko Rönnholm

Idylli ja hallitusohjelma

Naantalin rannan idylli 20230616

Politiikan ammattialisena valitsin eilen illalla  Musiikkijuhlien konsertit ja iltauringon kera kolpakon enkä juossut kotiin kuulemaan hallitusohjelman sisällön esittelyä.

Ehtii sen myöhemminkin , sanoi rovasti hätäilevälle Koskelan Jussille kontrahdista.

Naantalin idylli oli värikylläinen, kuten kuvasta näkyy. Joten hallitusohjelman julistamiseen ajankohta oli nappivalinta, sillä aurinko paistaa  tasapuolisesti  kaikille eikä huomisen huolista kesän lämmössä jaksa  kiinnostua.

Lännen median toimituksen päällikkö Matti Posio paheksui tiedotusta perjantaina klo 17 huonoksi valinnaksi tiedonvälityksen kannalta. Hän ei pitänyt korrektina sitäkään, että ohjelman saa lukea ennakkoon Iltalehdestä.
Voi Matin sinisilmäisyyttä. Ei se ollut tietenkään viestintämunaus vaan täydellinen ajoitus, joka on koko hallitusneuvottelujen  käsikirjoittaja on suunnittelut. Ja se käsi on lähellä kuuluisaa  markkinatalouden näkymätöntä kättä.

220 sivun tekstin työstämien on työllistänyt osallistunut hallituspuolueiden edustajien kevään. He ovat saaneet vaikuttaa. Tällainen yhteinen ponnistus sitouttaa ja luo tunteen joukkoon kuulumisesta. Esimerkiksi Naantalin valtuuston puheenjohtaja Vilhelm Junnila ei ole ehtinyt valtuuston kahteen edelliseen kokoukseen.

Hallitusohjelman ruotimiseen ei ole aihetta sen enempää, kuin mitä julkisuudessa on kerrottu. Suunta muuttui ja leikkaukset ja kustannusten nousut osuvat niille, jotka sitä vähiten kestävät; Sen sijaan tonnin  veronalennus yli 100.000 ansaitseville  paremmin ansaitseville ei tieteänkään  suuremmista tienesteistä ole paljon. Sitä ylistetään Etlan kaiken tietävä Aki Kiviharju suulla .  Onneksi sentään Laboran Mika Maliranta sanoo Kauppalehdelle  .

”Epäreiluuden tunne voi olla todella suuri.”

Mauno Koivisto sanoi osuvasti: Hallitusohjelman pitää olla sellainen, ettei estä järkevää politiikka. Tätä tämä konservatiivien åikeistoporukka ei ymmärrä – vielä.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa