Mikko Rönnholm

Huono byrokratia saa rumaa jälkeä!

Kuntien valtionavut 20231120

Ministeriö sanoo valmistelevansa täydentävää hallituksen esitystä valtionosuuslain muuttamisesta.

ALKUPERÄINEN ilmoitus lisäleikkauksesta on aiheuttanut tyrmistystä kuntakentällä. Kunnat olivat jo päättäneet ensi vuoden veroprosenteistaan, kun VM viime perjantaina yllättäen ilmoitti valtionosuuksien lisävähennyksestä. Taustalla oli vuoden 2022 verotuksen valmistuminen, joka muutti laskelmia vuoden 2024 valtionosuuksista.

Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikosen (kok.) mukaan tilanne on kunnille erittäin hankala. Hänen mukaansa jaksotus on ensimmäinen, nopea ratkaisu kunnille vaikeaan tilanteeseen.

-  Hallituspuolueet ovat lisäksi sopineet etsivänsä ratkaisuja, joilla voidaan helpottaa vaikutuksia kuntien talouteen vuodesta 2025 alkaen, Ikonen sanoi tiedotteessa maanantaina.
Demokraatti 20.11.2023

Kaikenlaista kiireellä tehtyä ja monimutkaista. Tätäkään järjestelyä ei valtion jakuntien hallinnossa hallinnut kukaan – ei ainakaan kukaan sellainen, joka olisi asianmukaisesti asiasta tiedottanut.
Tämä ei ole politiikkaa vaan huonoa byrokratiaa!
Ja kaiken lisäksi ongelman siirtäminen tuleviin mahdollisesti vielä huonompiin vuosiin on se taas huonoa politiikkaa

Taustalla on tietenkin, jos oikein arvaan, kuntien temppuilua ennen sote-uudistuksen voimaantuloa. Kunnissa nimittäin on aivan erityistä viehätys yrittää saada ”hyötyjä” valtion kustannuksella. Budjetit ja tilinpäätösennusteet ovat olleet monien kohdalla tarkoituksenmukaisesti viritettyjä ja siitä kärsivät nyt hyvinvointialueet. Myöskin kiinteistöillä on temppuiltu ja tästä kaikesta seuraa taloudellista kaaosta, joka heijastuu palveluihin ja kansa kärsii.

Julkisen sektorin valtion ja kuntien molempien on muistettava, että hallinnot ovat asukkaita varten – instituutiot ovat vain välineitä.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa