Mikko Rönnholm

Hallinnon avoimuuden ja Naantalin Teatterin puolesta

Teatteri 20190909

Valtuusaloite hallinnon avoimuuden varmistamisesta ja teatteri toiminnan turvaamisesta
9.9.2019 / Rönnholm ym.

Naantalin Teatteri on laadukas harrastajateatteri, joka tavoittaa tänä vuonna 5.000 katsojaa. Tämä tapahtuu vielä 60 aktiivisen toimijan voimin.

Toiminnan arvoa ei voi eikä pidäkään mitata rahalla. Se on terveellistä naantalilaisten hyvinvointipalvelua, jossa esiintyjät ja katsojat ovat saavana osapuolena. Teatterin onnistumisen ja sisällön ratkaisevat sen tekijät, joiden toimintaan taas vaikuttaa teatterin toimintatilat ja tilojen sijainti.

Naantalin vanha seurakuntakoti on teatteriväen toimesta saatu ahkeralla työllä toimimaan. Kaikin puolinen tyytyväisyys on valinnut ja lisännyt teatterin vetovoimaa.
Rakennus sijaitsee alueella, jossa on uusi asemakaava ja tonttia voidaan käyttää muuhunkin tarkoitukseen. Kun uudella keskusta-alueella on vielä vapaana muitakin tontteja, rakennuksen purkamista ei ole mitään erityistä syytä kiirehtiä.

Valtuutetut ja varmaankin osa kaupunginhallituksen jäsenistäkin kuuli yllätyksekseen, että teatteri häädetään paikaltaan jo ensi keväänä. Hämmästys oli sikäli suuri, että mistään kaupungin päätösasiakirjoista eikä viranomaispäätöksistä löydy ainakaan tällaisen netistä tietoja etsivän silmiin päätöstä, ei edes esitystä alueen käytön pikaisesta muutoksesta.

Huhutiedon mukaan kaupunginhallituksen konsernijaostossa on joskus kaupunginjohtajan katsauksen yhteydessä sovittu tällaisesta menettelystä.

Menettely on hyvän hallintotavan vastainen ja unohtaa strategiamme, jonka arvo-kohdan ensimmäinen kappale kuuluu:
• Luottamus: Arvostamme toisiamme, pidämme lupauksemme ja rakennamme luottamusta toimimalla avoimesti.

Siksi ehdotamme, että

• kaupunginhallitus antaisi julkisen selvityksen Naantalin teatterin nykyisten tilojen irtisanomisesta ja siihen johtaneista syistä sekä
• valmistelisi kiireellisellä aikataululla yhdessä Naantalin Teatterin kanssa suunnitelman, joka turvaisi teatterin toiminnan häiriöttömän jatkumisen.

Samalla edellytämme, että kaupunginhallitus huolehtii hyvän hallintotavan ja strategian arvojen noudattamisesta myös konsernijaostossa.
Päätökset on valmisteltava kirjallisesti ja myös poikkeukselliset suusanallisen esittelyn pohjalta tehdyt päätökset on kirjattava pöytäkirjaan, jotta kaupunginhallitus voi ne tarvittaessa alistaa ja jotta asukkaat ja asianosaiset voivat saada niistä tietoa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa