Mikko Rönnholm

Gallupin tekijät värittävät väärin

Puoluekannatus Yle 20220804

SDP ylitti 20 prosentin rajan

SDP:n kannatus on ollut nousussa viime kolmen kuukauden ajan.

Nyt puolueen kannatus ylitti 20 prosenttia, ja se on 20,3 prosenttia.

SDP:n kannatuslukuihin eivät näytä vaikuttaneen viime viikkojen uutiset Fortumista ja sen saksalaisen tytäryhtiön Uniperin tilanteesta, jota omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) on joutunut selittämään.

– Näyttää siltä, että Fortumin ja Uniperin kohulla ei ole ollut SDP:n kannatukseen ainakaan mitään heikentävää vaikutusta, toteaa tutkimuspäällikkö Tuomo Turja.

Selityksiä selityksen vuoksi. Tai oman toiveen heijastumaa.

Gallup-viisaat näyttävät näkevän kannatusmuutokset vain pintakuohuna, kun Kokoomuksenkin kannatuksenyhteydessä puhutaan vain Ville Rydmanista.

Uniper-Fortum on tietenkin iso juttu myös Suomen valtiolle, mutta Fortumin toimista vastuu on tietenkin ensisijassa yhtiön johdolla mukaan lukien hallitus ja valtion puolelta vain jos pahaa tahtoa on tarpeeksi, niin tämän vuoden takaukset, joista ei näytä tulevan edes murheita, on tapahtunut Tytti Tuppuraisen aikana. Mutta tällaisilla tulkinnoilla voidaan kansalaisten mielipidettä ohjata enemmän kuin tosiasioilla.

Keskusten kannatusliuku sai Annikka Saarikon lupaamaan ekstra-lapsilisän. 100 M€ ei ole paljon eikä kohde huono, mutta näitä 100 miljoonan toiveita on kaikilla ministereille Aki Lindenillä kymmenenkertaisia perusteltuja. Miten budjetti tällä avauksella voidaan pitää raameissa?  Ja seuraavaksi sitten kirotaan valtion velkaa samalla suulla.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa