Mikko Rönnholm

Empatiaa, idealismia ja perisuomalaisia arvoja

Demarit miettivät 20240303
  • Kaiken täytyy muuttua, jotta kaikki säilyy ennallaan. Antton Rönnholm puoluekokouksessa 22.8.2020
  • Kaikki on muuttunut – mikään ei ole muuttunut.  Sauli Niinistö eduskunnassa 1.3.2024

Sosialidemokraatit arvioivat presidentinvaaleja.
Kuvakaappauksessa on  Demokraatin päätoimittajan asiallisen kritiikin otsikko  SDP:n presidentinvaalien taktiikasta.
– Arvosanaksi tuli heikko. Ei saavutettu mitään ei edes eurovaalimainosta.

Mutta ei niin huonoa etteikö jotain hyvää.

Vanha vitsi on tästä voi parantaa ja niinpä europarlamentin sd-edustajat löysivät vallanvaihdoksen puheista uusia  aineksia Miapetra Kumpula- Natri nosti Alex Stubbin puheen kohdan:

– Meidän on edistettävä rauhaa myös maailmalla. Presidentti Martti Ahtisaari oli yksi maailmanhistorian merkittävimmistä rauhanvälittäjistä. Hänen perintöään meidän on vaalittava ja jatkettava, Stubb sanoi virkaanastujaisten puheessaan.

Eero Heinäluoma näki sisäpolitiikan tärkeitä eroja ja vielä merkittävämpää linjan vetoa Suomen ja Euroopan kohtaloihin vaikuttavassa linjauksessa:

– On kuitenkin yksi asia, joissa me ihmiset olemme edelleen parempia, nimittäin empatia, välittäminen, presidentti Stubb sanoi eduskunnassa.

EMPATIA nousi suomalaiseen poliittiseen keskusteluun viime keväänä, kun perussuomalaisten puheenjohtaja, nykyinen valtiovarainministeri Riikka Purra totesi Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei empatia hänen mukaansa sovi politiikan ohjenuoraksi.

– Empatia on olennaista ihmisten välillä, mutta että yksittäisiä poliittisia päätöksiä tehtäisiin empatia edellä. On epärehellistä edes kuvitella niin, Purra sanoi HS:lle.

Liitetään tähän puhemies Jussi Halla-ahon pelottava ohjeistus uudelle presidentille:

Miksi Machiavelli on ollut niin tärkeä Suomen presidenteille?

Kooltaan pieni valtio on usein suurempien puristuksessa. Machiavelli on opettanut politiikan todellisuudesta – siitä, että ”elämä on niin etäällä ihanteista, että se, joka pyrkii todellisuuden ohittaen pelkästään ihanteisiin, päätyy pikemmin perikatoon kuin päämääräänsä.”

Machiavellin mukaan kaikkien valtioiden tärkeimmät perustukset ovat hyvät lait ja hyvä armeija. Näinä aikoina tätä on vaikea kyseenalaistaa.

Ihanteista ja empatiasta  vapaata yhteiskuntaa tavoittelevat Suomen Perussuomalaisen puolueen entinen ja nykyinen puheenjohtaja – mestari ja apostoli.

Toivottavasti mahdollisemman moni jaksa olla presidentti Sauli Niinistön konservatiivisuuden kanssa samaa mieltä:

Moni meistäkin on jäänyt kummastelemaan, miten Suomi on ollut pitkään kärkijoukossa, mitataanpa maailmalla mitä tahansa hyvää.

Jotain kummaa siinä on, kun on oltu vähän vaatimattomia ja sellaisia, että jalat maassa vaan. Vai siinäkö on menestyksen syy – tässä perisuomalaisuudessa? Kyllä tämä maa on arvoilla rakennettu. Luottamuksella itseensä ja toisiinsa. Ottaen vastuun itsestään ja muista, kukin mittansa mukaan, ja tuntemalla, mikä on oikein tai väärin. Sellainen on maailman onnellisin kansa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

2 vastausta artikkeliin

  1. Tästä on hyvä jatkaa. Vielä kun vauraat sosialidemokraatit tuntevat empatiaa työtä tarjoavaa velkavetoista pk-yrittäjää kohtaa, ihanne on kohdillaan.

  2. Justiinsa juu ja sillä lailla
    Aku on oikeassa: Mutta ei pelkästään empatiaa pienyrittäjille, vaan oikeutta ja kohtuutta ja riistosta vapaata toimintaympäristöä on yrittäjille tarjottava kuitenkin siten, että menestystä ei haeta työntekijöitä alistamalla ja veroja välttelemällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa