Mikko Rönnholm

Demokratian apostolit

Marjamäki Porramo 20190420

Lankalauantai – lauantaina värjättiin lankoja ja poltettiin kokkoja. Pääsiäislauantaina oli tapana keittää ja värjätä talvella kehrätyt langat.
Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin Jumalan suojeleva vaikutus oli pienimmillään. Silloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä:
niiden tarkoitus oli pilata karjaonni. ”Trulli” tulee ruotsin ”troll” eli peikko-sanasta. Lainaus ylen jutusta

Keitetään ja värjätään nyt vähän vaaleissa kehrättyjä asioita.

Demokratian ritareiksi kutsutaan erilaisia tekijöitä: Aika usein väitetään, että sellainen harkitseva äänestäjä, joka antaa äänensä kulloinkin analyyttisen harkinnan jälkeen,  olisi tuo ritari ,  joka  saa demokratian elämään. Olen monesti nimittänyt demokratian ritariksi  ehdokkaita yleensä ja aivan erityisesti niitä, jotka eivät saa palkinota, kun jäävät valitsematta.  Kutsuisin näitä ehdokkaita apostoleiksi demokratian  sanan saattajiksi ja lähettiläiksi.  He nimittäin tekevät vaalit mahdollisiksi ja varmistavat, että kansalaisilla on valinnan varaa. He tekevät työtä valitsemansa aatteen puolesta pyyteettömästi ja usein voivat saada palkakseen vähättelyä joskus jopa pilkkaakin.

Valitsin kuvaan kaksi naantalilaista ehdokasta, jotka eivät Vilhelm Junnilan  megamenestysksen ja Toni Forsblomin hyvän tuloksen juhlinnassa ole olleet lehtien palstoilla.  Tähän kirjoitukseen innosti Rannikkoseudussa ollut Mäta-tohtorin kiitosilmoitus.
Kirjoitan myös siksi, että samalla tahdon muistuttaa heitä tukeneita, etteivät heidän äänensä mihinkään hukkaan menneet. Ne meneivät puolueen yhteiseen laariin ja varmistavat, että heidän listoilta päästiin eduskuntaan. Ja kaikkein tärkeintä oli, että ne menivät siihen koriin joka piennensi nukkuvien puolueiden suuruutta.

Saija Poramo  ja Märtä Marjamäki   olette lankalaunatain kunniaksi yksi vahva  säije kansanvallan verkossa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa