Mikko Rönnholm

Asiaan :::: Totuutta pelkäämättä!

Seppo Kääriäisen terveiset ja puoluekannatus 20220908

Ylen kannatusmittauksessa demarit menettivät vajaan prosenttiyksikön suosiostaan ja sekin tapahtui ennen videoiden vuotamista julkisuuteen, kirjoittaa politiikan toimittaja Jyrki Hara.

Puolueet ehkä aavistivat, että poliittisia pisteitä ei ole juuri jaossa. Minkään suuren – tai pienenkään – puolueen kannatus ei ole liikkunut mittauksessa tilastollisesti merkitsevästi.

Kevään vaalit taidetaan sittenkin ratkaista politiikan kivikovien asiakysymysten äärellä.

Veret seisauttavan vaalivoiton tekijä ja entinen Paavo Väyrysen tukija ja sittemmin politiikasta tiedettä tehnyt tohtori antta ohjeita Demokraatin kolumnissaan

”Kertokaa totuus, mutta rohkaiskaa ja tehkää se, mikä oikein on.”

Suora puhe tehoaa, jos joku tehoaa. Tarkoitan sitäkin, että puolueiden on kerrottava ennen vaaleja myös ohjelmansa valtiontalouden alijäämien umpeenkuromisesta.

Parasta on – eritoten äänestäjien vinkkelistä – jos puolue kertoo ennen vaaleja mahdollisimman selkeästi poliittisen linjan (myös arvopohjan), pääministeriehdokkaan ja mieluisat yhteistyökumppanit.

Nykyisen hallituksen suurin rasite oli sen ohjelman verotusta koskeva kohta, joka esti talouden tasapainottamisen veroilla. Se oli Keksusta kovin hinta hallitusyhteistyöstä. Ja kääriäisen ohjeen mukaan kerron tämän totuuden.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa