Mikko Rönnholm

29.4 – 19.11 eli 204 päivää

TSE 3 käy ja vene nostetaan 20221119
Soudellessa tulee monenlaista mieleen:

Veneen huipun käytettävyysaika  oli 4897 tuntia  ja  se on  56 prosenttia vuoden kaikista tunneista. No käyttöaika on vain 100 tuntia eli yhden prosentin luokkaa 
Tuulivoimalatkin toimivat soutajaa paremmin, niiden käyttöaika on 2500 tuntia vuodessa keksimäärin; yli 3000 tunnin laitoksiakin on..

Tuon voimalaitoksen 3 yksikön käyttöaika voi olla lähempänä soutajaa  – hinnoista riippuen muuttamia satoja ehkä parhaimmillaan tai pahimmillaan 1000 tuntia.
Mutta on sen varallaolo vaan hyvä turva. Nyt se ehkä ymmärretään, että hiiltä0n syytä  pitää varastossa ja toivoa ettei sitä käytetä liikaa.

Mutta on niitä ollut sellaisiakin aikoja viimeksi vuonna 2021, kun vene nostettiin saman vuonna kaksi kertaa ylös; ensi loppiaisen jälkeen ja sitten marraskuun puolessa välissä.
Tällä tarkoitan sanoa: Että ilmastonmuutoksen merkkejä on, joten hyvä on että TSE:llä on uusi metsähaketta ja kierrätyspolttoainetta pääosin käyttävä  pitkän käyttöajan MOPO eli monipolttoainelaitos.

Mutta aiheeseen liiteyen kuitenkin hyvä muistaa, että ei vara venettä kaada eikä hallittu energiavarmuuden turvaaminen siirtymistä  kohti 1,5 asteen tavoitetta, joka ei Egyptissä saanut toivottua tukea.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa