Mikko Rönnholm

Me saamme rentoutua – Hallitukset eivät !

Omicron optimisti vai FT Yim Hardford 20220118

Tim Hardford kirjoittaa hyvin tämän hetken fiiliksistä, Tuntuu tutulta:

Onko tämä se kohta, jossa meidän pitäisi kohauttaa olkapäitämme ja luovuttaa? Omicron on saanut aikaan kolmenlaisia ​​reaktioita: optimismia, pessimismiä ja fatalismia.

Optimistit väittävät, että variantti on ”luonnon rokote”, lievä ja tarttuva virus, joka saastuttaa nopeasti miljardeja ja laukaisee immuunivasteen, joka tarjoaa suojan tappavampia muunnelmia, kuten Delta, vastaan. Pandemia on ohi ja me voitimme.

Pessimistit uskovat, että vaikka Omicron on todennäköisesti vähemmän vaarallinen kuin Delta, hyökkää keuhkosoluja vähemmän aggressiivisesti , se voi silti olla tarpeeksi vaarallinen. Se välttelee osittain rokotteita , ja monilla ihmisillä ei ole vieläkään ollut pääsyä rokotteeseen . Jos se tartuttaa nopeasti miljardeja, sairaalat kaikkialla maailmassa hukkuvat. Pandemia on ohi ja virus voitti.

Fatalistit väittävät, että jos kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että miljardit ovat saamassa tartunnan, syö, juo ja ole iloinen. Jos se ei saanut sinua jouluna, se saa sinut varmasti pääsiäisenä.

Tässä sitä keikutaan sen ja tän välillä; riippuu vähän naapurin naamasta, säätilasta ja poliittisesta kannasta, mille kannalla kulloinkin kussakin tilanteessa asetutaan.

Tim Hardford lopettaa kolumninsa arvioituaan tilannetta monipuolisesti lohduttavasti:

Kun itse alan rentoutua, niin  hallitusten tulisi olla valppaana. FT: n Martin Sandbu väitti perustellusti, että niiden pitäisi laatia valmiussuunnitelmat siltä varalta, että tulevia sulkemisia tarvitaan, selkeät säännöt ja hyvin suunniteltu tuki asianomaisille aloille.

Muut valmistelut voivat olla vielä tärkeämpiä. Rankaissemme Etelä-Afrikkaa Omicronin varhaisesta havaitsemisesta. Se on hullua. Meidän pitäisi tukea vahvoja virusvalvontajärjestelmiä. Meidän pitäisi myös nopeuttaa kaikkia koronaviruksia vastaan ​​toimivien rokotteiden kehittämistä ja tukea kykyä tuottaa ja jakaa tulevia rokotteita nopeammin.

Olen toiveikas vuoden 2022 suhteen. Omicron saattaa hyvinkin olla pandemian viimeinen aalto. On täysin ymmärrettävää, että yksittäiset kansalaiset alkavat rentoutua. Mutta jos hallitukset ovat tyytyväisiä, se on anteeksiantamatonta.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa