Mikko Rönnholm

Ammatillisen koulutuksen loppuminen heikentää Naantalin elinvoimaa

Raseko RS 20210527

Valmistujaisjuhlat lähestyvät ja ilmatkin näyttävät suosiollisilta. Ulkona- turvallisesti – voidaan juhlia.

Perinteisten ylioppilasjuhlien rinnalle ovat nousemassa muutkin tutkinnot ja todella aiheesta. Toisen asteen ammattitutkinnot ovat  arvossa ja erityisesti käytännössä.
Jokainen tutkinto on tärkeää. Se on sitä nuorelle, se on vanhemmille, se on yhteiskunnalle, eikä se nykyisin edes tarkoita mahdollisuuksien poissulkemista, päinvastoin mihin vaan voi vielä ryhtyä. Tärkeitä on kuitenkin, että työn tekemisen edellytykset ovat olemassa.

Naantalilla on onneksi lukio.
Mutta kyllä suru on puserossa kun lopullisesti olemme menettäneet muun toisen asteen opetuksen. Rasekosta valmistuu 400 kuten lehdet ovat kertoneet. Mutta huolimatta siitä, että Rasekoon aikoinaan liitettiin Naantalista Emäntäkoulun perillinen ja huolimatta siitä, että Naantalissa on matkailupalveluja niin meiltä vietiin säästösyistä kaikki, vaikka olimme investoineat rakennuksiin ja mahdollisuuksiin.

Joskus yhteistyössä näyttä olevan tärkeintä, että vaaleja varten voi kehua olevansan kuntaliiton valtuuston puheenjohtaja. Vaikutusvaltaa, jos sellaista olisi, pitäisi käyttää oman kunnan oikeudenmukaisen kohtelun varmistamiseen.

Naantali toiseen asteen ammatillisen koulutuksen loppumista pidän elinvoimamme kannalta tappiona. Siitä olen mieleni pahoittanut.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa