Vastaa ja Vaikuta

Kysymme sinulta 202100421

 

Naantalin Työväenyhdistyksen säätiö on lähettänyt  naantalilaisille yli 60 vuotiaille postin välityksellä kyselyn palvelutalon paikkavaihtoehdoista.  

Kyselyllä säätiö pyrkii edesauttamaan sosialidemokraattisten periaatteiden mukaisesti naantalilaisten osallistumista päätöksenteon valmisteluun. Tällä tavalla tuemme vanhempien naantalilaisten NTY:n vuodelta 1894 kirjoitettujen   sääntöjen mukaista  ”aineellista ja henkistä edistymistä”.
Toivomme vilkasta osallistumista tähän kyselyyn postitse tai sähköpostin välityksellä

KYSYMME SINULTA  MIHIN TOIVOISIT RAKENNETTAVAN
SEURAAVAN IKÄIHMISTEN PALVELUTALON?

 

Palvelutalo tarvittaisiin jo nyt. Naantalin kaupungin ja ulkopuolisten arvioiden mukaan yli 75-vuotiaiden Naantalilaisten määrä 2079 kasvaa vuoteen 2030 mennessä peräti 3516.  Yli 85-vuotiaiden Naantali-laisten määrä moninkertaistuu 2020–2030 lukujen aikana.

Kaupungin nykyisen suunnitelman mukaan palvelutalo valmistuisi aikaisintaan 2025. Tilojen puutteen vuoksi naantalilaisia on jo jouduttu sijoittamaan yksityisiin palvelutaloihin Naantalin ulkopuolelle. Sijoitusten tarve lisääntyy lähivuosina eli entistä useampi joutuu lähtemään, lähetetään muualle.

Naantalissa on ollut ikäihmisille hyvät palvelut. Kiitos kuuluu suurelta osin kolmannen sektorin voittoa tavoittelemattomalle Aurinkosäätiölle, jonka palvelutalon pääsyä jonotetaan. Säätiö on myös rakennut-tanut kaupungin vuokraamia tehostetun palvelun yksiköitä.

Ongelmana on, että

 • Nykyisen palvelutalon laajentumisen kaavoitus ei etene. Kysymys on tahdon puutteesta
 • Keskustan ns. teatterin tonttia ei varattu palvelutalolle, vaan tontti annettiin TVA-konsernille, jotta yhtiö voisi toteuttaa asumisoikeusasuntoja, jossa Naantalissa on tällä hetkellä yli tarjontaa.
 • Keskustan hyviä vaihtoehtoja on vastustettu niiden toimesta, jotka haluavat, että seuraava palvelutalo rakennettaisiin Luon-nonmaalle. Tämä kävi ilmi valtuustossa käydyssä Ikäystävällinen Naantali -ohjelman keskustelu yhteydessä.

Valitse vaihtoehdoista omasta miElestäsi paras ja lähetä vastaus postin kautta
OSOITE: NAANTALIN TYÖVÄENYHDISTYKSEN SÄÄTIÖ PL 64 /21101 NAANTALI  tai
sähköpostilla osoitteeseen mikko.ronnholm (at) yhvs.fi . Sähköpostin otsikoksi Palvelutalo ja tekstiin joku vaihtoehdoista
1, Keskusta, 2. Luonnonmaa tai 3. Nuhjala:
Voit halutessasi  perustella valintaasi

 

22.4.2021

19 vastausta artikkeliin

 1. Keskustaan! Siellähän on kaikki palvelut ja lääkärit yms.

 2. Keskustaan-kaikki palvelut lähellä tai luonnonmaalle-kaunista luontoa ympärillä

 3. Kaikki käy,pääasia on että föli kulkee lähistöltä että pääsee sujuvasti asioille.

 4. Keskusta siinä tapauksessa jos ei luonnonmaalle saada palveluja tai todella toimivaa kuljetusta.

 5. Keskusta on ainoa järkevä vaihtoehto, ikäihmiset ovat työllään Naantalin hyväksi myös ansainneet sen, ettei heitä siirretä jonnekin kulkuyhtyksien päähän pois olemuksellaan muita trendikkäimpiä häritsemästä.

 6. Luulin, että kysely koskee hallituskriisin aiheuttajaa.
  Mutta kun tuossa vastauksessa eräässä sanotaan, että
  ”keskusta on ainoa järkevä vaihtoehto…” huomasin
  lukeneeni väärin, ilmeisesti santalahtea silmissäni.

 7. Kova junttaus tuntuu olevan käynnissä Luonnonmaan puolesta. Vakuutetaan esimerkiksi, että sinne tulee kauppa ja huoltoasema – ikään kuin ne olisivat ainoat palvelut, joita ikäihmiset tarvitsevat! Ja eipä taida edes noita olla nykyään esimerkiksi Raision asuntomessualueella, ei Mynämäen Kivistönmäessä, ei Turun Katariinanlaaksossa… Vähän syrjäkyliksi jääneet kaikki. Siinä mielessä tietysti huoltoasema tärkeä, jos ja kun kulkeminen vaatii oman auton… mutta monellakohan palvelutalokuntoisella on?

 8. Kaikki ikäihmiset muistavat huoltoaseman tärkeyden, paikallinen Riku Reinikainen vierailisi
  vissyllä ja pastori piipahtaisi mopoaan huoltamassa ja palvelu ravitsisi sielua ja suolta.
  Tuskin maltan odottaa, onneksi voi kerrata dvd:t ja tietenkin vhs-kasetit yhä uudestaan
  ja tankata täyteen tulevaisuutta.

 9. Ehdottomasti keskusta. Kaikki palvelut lähellä ja omaisten ja ystävien helppo tulla käymään myös julkisilla kulkuneuvoilla. Henkilökuntakaan ei pakosti tarvitse työmatkoihin omaa autoa kuten Luonnonmaalla.

 10. 2. Luonnonmaa. Perusteluni, ihminen kaipaa luontoa, linnunlaulua ja pakokaasuttomuutta/meluttomuutta, maaseutua aina, varsinkin, jos on tottunut siihen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa