Yhteiskuntasopimus on kuin kuntauudistus

TuottavuusYleOECD20150821

Aivan aluksi ihemetelkää yllä olevaa kansan kriistietouden puutetta. Eivät ymmärrä olla syylisiä, vaan ajattelevat itseään.

Sitä puhutaan kaikenlaista kevyttä ja jokaisella asialla on hyvä selityksensä. Mutta todellisuudessa työajan lisääminen lisää työttömyyttä ja suosii omistajia.
Tuottavuuden parantamiseen sillä ei ole vaikutusta vaikka siitä kenkä puristaa. Suomi ei pärjää kuten kuvasta näkee. Ja sekö on duunarin vika? Jos sähköt ei toimi on johdossa vikaa. Ylen sivuilla asia valaistaan:

Saksa on tunnettu Euroopan talouden veturina ja korkealaatuisten teollisuustuotteiden maana. SAK:n kehityspäällikkö Juha Antila arvioi, että Saksassa tuottavuus on korkea, koska työntekijät saavat suunnitella työn toteuttamista yhdessä työnantajan kanssa.

– Henkilöstön edustajilla on oikeus osallistua yritysten päätöksentekoon, koskee se sitten investointeja tai tuotannon järjestelyjä. Yhteistyö on sisäänrakennettu järjestelmään, ja se näkyy työpaikoilla toimivina käytänteinä, Antila sanoo.

Nyt hallitus uhoilee erityisesti  Olli Rehn on julkilausunut, mistä on kysymys. Otetaan niskalenkkiä ay-liikkeestä ja näytetään mistä kana pissii nyt kun demareista ei ole haittaa.
Pekka Ervasti Yle tiivistää asian:


Nyt eletään taitekohtaa. Sipilä on indikoinut, että työelämää koskevia uudistuksia voidaan viedä eteenpäin myös hallitusvetoisesti, vaikka kolmikanta vielä muistetaan sanoa sivulauseessa.

Projekti voi olla hankala, mutta myös tarpeellinen. Vanhoilla toimintatavoilla ei selvästikään päästä eteenpäin. Työmarkkinakone on hidas ja tehoton. Se on kuitenkin ollut tasaisen varma puksuttaja kuin vanha Zetor.

Traktorikyyti ei nyt kuitenkaan riitä, kun talous- ja työelämäreformeja pitäisi tehdä Ferrarin vauhdilla.

On ihan selvä, etteivät palkansaajajärjestöt tai vasemmisto-oppositio heittäydy selälleen ja leiki kuollutta. Yhteinen vihollinen, porvarihallitus, yhdistää taatusti poliitikot ja ay-pamput.

Vaikka Sipilä ei ole militantin miehen maineessa, hallituspuolueissa on kosolti hjallisharkimoita ja juhanavartiaisia, jotka repisivät auki työlainsäädännön vaikka huomisaamuna. Kuka tarvitsee vihollisia, kun on sellaisia liittolaisia?

Eli nyt ollaan samanalaisen uhon vallassa, kuin edellinen hallitus Vihreät, Kokoomus ja demarit  olivat kuntauudistusta ajaessaan Keskustan heikkouteen luottaen.
Nytkin näytetään kaapin paikkaa.
Arvelen, että lopputuloskin on sama. Demarien mahdottomalta näyttävän nousun varmistaa perusporvarihallitus hallitus joko tekemällä jotain tai yrittämällä tehdä jotain tai epäonnistumalla. 

22.8.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa