Viattomien lasten päivä

Ja tapahtui niiden päivien jälkeen, että jenkkivarustamo tilaa Ranskasta risteilijän. Omistaja on sama, mutta maa eri. Ranska on pitänyt puoliaan ja suojellut omaa teollisuuttaan ja voi hyvin arvata, että maan sosialistihallitus on ollut valmis tulemaan vastaa. Sillä on siihen aihetta, kun ei ole tällainen super kolmen A.n maa kuin Suomi, joka näyttää mallia muille kovalla linjallaan. Voihan käydä niin, että telkkaa joutuu valtion haltuun siellä Ranskassa, sellaistakin siellä voi sattua, mutta ei täällä.

Kenkkumainen juttu meille Turun seudun ihmisille vuorineuvos Masa, Martin Saarikangas entinen Kokoomuksen kansanedustaja nimesi jo Jan Vapaavuoren Suomen telakkateollisuuden tappajaksi ja pääluottamusmies Jari Aalto, vas haukkuu hallituksen talouspolitiikkaa:

  • – Kyllä täytyy ihmetellä talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöstä. Kuvitteliko joku oikeasti, että laiva saadaan Suomeen innovaatiotuella. Jos sanottiin, että EU:n lainsäädäntö kieltää Suomen hallitusta lainaamasta rahaa, niin voi vain kysyä, miten Ranska sitten on saanut rahoituksen kuntoon. Sama emoyhtiö on Ranskan telakalla kuin meilläkin, Jari Aalto tilittää.

Muut paikalliset kansanedustat saavat haukut vain voimaton ja ryhmänsä jättänyt Jyrki Yrttiaho saa kiitosta ja varmaan samalle apajalle rientävät opposition edustajat perussuomalaiset, jotka taas eivät halunnet hallitukseen. Perustelluimmin voi keskusta muistella menneitä Mauri Pekkarisen aikoja..
Tällä palstalla kohtalokasta päätöstä käsiteltiin enne joulua ja silloin juttu päättyi seuraavasti:

  • Mauri Pekkarinen, entinen elinkeinoministeri ja nyt opposition äänitorvi muisteli Oasisksen luovutuksen yhteydessä, että hänen ministerikauden suurin taakka poistui. Rohkea jyväskyläläinen siltarumpupoliitikko uskalsi tehdä sen minkä aikamies vain voi. Voidaan sanoa, että aika ja yhtiö olivat toisenlaiset.
  • Helsinkiläinen Jan Vapaavuori, joka on kovan kaverin maineessa jää teollisuuspoliittisesti umpikepulaisenjalkoihin. Topi Sukarin horjuminen alkoi, kun hän nousi lavalla Vapaavuoren kanssa. 
  • Nyt on kovempi kisa ja jos se päättyy Sanctuaryksen tilaukseen näillä ehdoilla, tulee Vapaavuoresta sankari, jos taas niin ei käy, niin sitten pitäisi hänessä olla kanttia edesauttaa rakennemuutoksessa siten, että Hietalahden telakka Helsingissä lopetetaan ja sinne tehdään Ideaparkki ja kodinmaailman keskus. Telakkatoiminta keskitetään Turkuun ja Raumalle.

Ikävä asia tämä on Maakuntahallitukselle ja Turun kaupungille,jotka ovat aktiivisesti yrittäneet olla asialla. Kun maakuntahallituksen johdossa on vasta valittu eduskuntaryhmän puheenjohtaja  Petteri Orpo, kok ja maakuntajohtajana Juho Savo , kok  ja Turku kaupungin hallitusta johtaa Minna Arve, kok ja kaupunginjohtajana on Aleksi Randell, kok  ja kun sektoriministeri, joka  kantaa vastuun,on Jan Vapaavuori, kok, niin kyllä tässä nyt on jonkinlainen arvion paikka.

28.12.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa