Verojen ihmeellinen maailma –  VMP- EVVK

Naantalintuloarviot20140616
  • Naantalin aurinko loisti veroja

  • Naantalissa on aihetta hymyyn monestakin syystä. Suomen aurinkoisin paikka on monesti noussut ahdingosta ja onnistunut kehittämään uusia tulonlähteitä. Yhteen näistä liittyy myös kuuluisa Naantalin aurinko. Se loisti kaupunkiin veroja ja rahaa.
  • Naantalin talous oli ollut pitkään alamaissa luostarin lopetettua. Sukkakauppa toi kaupunkiin kipeästi kaivattuja tuloja ja auttoi selviämään kauppaoikeuksien rajoituksista ja jopa suunnitelmista lakkauttaa koko kaupunki ja siirtää porvarit Turkuun. Lopullisesti aallonpohjasta päästiin, kun Naantaliin rakennettiin 1750-luvulla tullihuone, jonka portille ripustettiin puinen auringonkuva, joka myöhemmin korvattiin kuparista taotulla kirkkaasti loistavalla auringolla.
  • Naantalissa yökin osattiin muuttaa päiväksi

  • Tullihuone aurinkoineen merkitsi kaupunkiin tasaista rahavirtaa ja symboloi siten parempia aikoja. Tarinat kertovat, että aurinko tuotti myös muunlaista hyötyä kaupungille. Tuohon aikaan oli nimittäin tapana, että vain päiväsaikaan käydystä kaupasta kerättiin veroa. Naantalissa keksittiin, että tullihuoneella aurinko paistaa läpi vuorokauden, joten veroilta ei vältytty hämäräkaupoissakaan. Ei ihme, että hymyilytti.
  • Vaikka Naantalin auringosta tuli kaupungille käyntikortti ja lentävä lause, lopullisesti uuteen kukoistukseen Naantalin nosti kylpylätoiminta. Mutta se on jo toinen tarina… Tämä on tarina Naantalin matkailun sivuilta.

Juttu on varmaan edesmeennen Kaisa Raatikaisen väärinymmärretyistä kokoelmasta Rakastakaa Veroja. Jos luonto periksi antaisi, voisi lohkaista  stubbimaisesti  VMP . No juttu yrittää kuitenkin olla hauska.

Sen sijaan mitään hauskaa väärinymmärrystä ei sisälly Stubbin Kokoomuksen   veronalennuslinjaan: Kannattajat sen suomentavat, kuten  Kauppalehteen heti Stubbin valinnan jälkeen ilmestynyt  Esa Lahtisen kommentti kertoo:

  • Toivottavasti toteutat ettei jää poliittiseksi puhehelinäksi ja verotusta tulee alentaa ” RAJUSTI ”vaikka koko jukisen hallinnon ja terveydenhuollon kustannuksella!
  • Kaikki ovat paisuneet ylisuuriksi valtion kansalaisille koituvaksi turmioksi !
  • Annetaan kansalaisille oma-aloitteinen velvollisuus vastata tekemisistään !

Naantalillenkin on tiedossa valtionosuuksien lasku jo ensi vuonna 3-4 miljoonan verran viime vuoteen verrattuna eli vastaten yhtä veroprosenttia tai n. 100 työpaikkaa. Eläköityminen on parhaimmillaan 50 henkeä vuodessa. Sanoamattakin on selvää…

Mieleen tulee
Alexanderin  sanat Pohjoismaiden Neuvostosta. Moni on unohtanut, mutta Wikiguote muistaa:
”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.” (Pohjoismaiden neuvostosta) [3]

16.6.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa