Vanhan liiton mies uudistaa

  • Minulla rahaa niin paljon , että voisin ostaa koko maailman, sanoi pohjalainen. Mutta minäpä en myy, vastasi savolainen.

Vanha vitsi, joka sopii tähän aamuun ja Kokoomuksen ja SDP:n toimintalinjoihin.
Eikä kysymys ole rahasta, niin kuin vitsissäkään ollut, vaan asenteesta. Johtopäätöksen tekemisen vastuun siirrän lukijalle.

Kun kuulin Jyrki Kataisen ilmoituksen, niin mieleeni tuli, että  monissa maissa tämä tarkoittaisi uusia vaaleja.Näinhän Suomessa ei ole  toimittu, mutta kun ottaa huomioon Suomen tilanteen voisi olla perusteltua pitää tällä kerralla ennenaikaiset vaalit.

Hallituksen tilanne ei ole selkeä ja siellä on paljon ratkaisemattomia asioita,vaikka kehysriihestä onkin selviydytty.
Kokoomuksella tulee olemaan uusi puheenjohtaja kesällä, Keskustalla on uudehko puheenjohtaja Juha Sipilä   ja Timo Soini on kauan kuopinut maata ja SDP:n tilanne vaatii selvyyttä.
Ensivaikutelma on, että jos porvaripuolueiden käsikirjoituksen mukaan mennään, niin Vaaleista haluttaisiin tehtävän kamppailu, jossa Keskusta ja Kokoomus kisaisivat siitä, kumman johdolla porvarihallitusta kootaan.
Perussuomalaiset ja SDP joutuisivat miettimään lähtökohtiaan ja sitä että hyväksyvätkö kattauksen. SDP:n olisi tätä asetelmaa mietittävä puoluekokouksessaan. SDP:n puolueneuvosto on selkeästi valinnut linjan, että tämän hallituksen talouspolitiikka on ollut vähintäänkin välttämätöntä. Mutta ei olisi pahasta, vaikka vielä uudelleenkin tätäkin kysymystä arvioitaisiin ja otettaisiin oppia menneestä.

Jutta Urpilainen haastattelussa toivoi, ettei puolue menisi selkä edellä tulevaisuuteen. Eteenpäin edellyttäisi rohkeaa, mutta realistista arviota SDP:n  talouspolitiikan linjauksista. Samalla olisi mietittävä, että mikä olisi linjamme eli SDP:n olemuksen ulkoinen muoto.

Jutta oli myös huolissaan puolueen jakautumisesta, haavoista, joita kamppailu voi tuoda tullessaan.

Vastaukseni tähän asetelmaan on Lauri Ihalainen, vanhan liiton mies, joka olisi eheyttävä, luottamusta herättävä, asioita ymmärtävä, ajatteleva eikä uudistuksia pelkäävä. Sen lisäksi vähäinen pyrkimys ja vahva noste ovat paras pohja ponnistaa.

5.4.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa