Valtuustot valinnan jälkeen  heti töihin

  • Jussi Pajuselta on peräisin myös aloite siitä, että kunnanvaltuustojen toimikausi alkaisi heti kuntavaalien jälkeen. Ehdotus on hyvä, sillä kansan vaaleissa ilmaiseman tahdon toteuttamisessa ei pidä viivytellä. Vanhojen valtuustojen lopun ajat ovat melkoista joutokäyntiä.Demokraatti lehden pääkirjoitus 21.1.2013

Onhan tämä siirtymäaika vaaleista vaalistarttiin pitkä, kun valinnasta tulee kuluneeksi kohta kolme kuukautta, ja vasta nyt päästään alkuun.Tällä kerralla erityisesti valtion rakennusuudistukset olisivat edellyttäneet nopeampaan käynnistystä. Toisaalta toimiihan tämä aparaatti tarvittaessa joustavasti.  Kuntaliitos yhteydessä kuten Naantalissa viime vuonna  jouduttiin  toimimaan siten, että uusi valtuusto valittiin marraskuussa ja siinä vaiheessa oli kaksi toimivaltaista .valtuustoa. Ja menihän se.

Asiaa kuitenkin kannattaa miettiä ja arvioida olisiko tarkoituksenmukaista, että uusi valtuusto päätäisi jo ensimmäisen kauden talousarviosta ja veroprosentista. Johdonmukaistahan se olisi. Aikataulullisesti se edellyttäisi , että valtuusto olisi toiminnassa jo lokakuussa ja se taas puolestaan johtaisi siihen, että vaalit pitäisi aikaistaa syyskuulle.

Kaikkihan käyt, kun vaan pelisäännöt tehdään sellaisiksi, että aikataulut toimivat.
Eduskunta astuu tehtävänsä nopeasti ja sen murheen on saada maahan toimiva hallitus. Ja siinä on joskus kuten viime kerralla ongelmansa.
Kunnallishallinnossa suhteellisuusperiaate tekee tämän vaiheen helpommaksi ja jatkuvuutta muutoinkin on yleensä aika paljon. Joten miten vaan, kunhan ei taas kerran juututa vatvomaan asioita kuten viime aikoina on huonona tapana ollut. 

21.1.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa