Uusi Pakko Turku

UusiTurkuYe20140116

Yle yritti selvittää, miltä näyttäisi ja mitä tapahtuisi, jos pakkoliitokset toteutettaisiin. Esitys oli tyypillinen toisaalta – toisaalta. Eli selvää käsitystä ei syntynyt. Se onkin selvää, sillä tutkittua tietoa ei liiemmälti ole. Oheisessa kuviossa on yksi keskeisin peruste Pakko Turulle. Se on muuttajien tulokertymä.
 Kuviossa oleva luku määritettään seuraavasti:

Tulokertymä kuvaa sitä, muuttaako kuntaan varakkaampia tai pienituloisempia kuin sieltä pois. Tulokertymä  on tulo- ja lähtömuuttajien kaikkien tulojen välinen erotus.

Naantalin tulokertymä on 327 euroa plussalla eli jos suoraviivaisesti laskee esimerkiksi Naantali saa tulevasta muuttajasta 18.5 veroprosentin perusteella 60, 5 euron hyödyn. Jos muuttajia on 1.000 tarkoittaa tämä vuotuista hyötyä n. 60.000 euroa. Jos vaikutusta vertaa esimerkiksi siihen, että Turku saa 192 euroa / asukas enemmän valtionapua.Jos Naantali
saisi Turun suuruista valtion osuutta lisääntyisivät tulomme 3.600.000 euroa eli muuttohyödyn ilo on vain 1/60 osa Turun valtionosuushyötyyn verrattuna.

Ylen tekstissäkin kerrotaan: ”Monesti liitosseudut ovat tehneet yhteistyötä jo ennen rajojen poistamista. VATT:n mukaan hyödyt on voitu ulosmitata jo ennen liitosta.
Eli Turha luulla liikoja. Selvimmin tämä tulee ilmi seuraavasta lausunnosta:
”Säästöä syntyy vain, jos jostakin luovutaan. Karsimista vaikeuttaa alussa entisten kuntien edunvalvonta – jos meiltä karsitaan, teiltäkin karsitaan. Tulevaisuusnäkymät voivat hukkua kinasteluun. Kylät saattavat heitellä kapuloita rattaisiin. Kunnallisalan kehittämissäätiö ennustaa, että riitely vie ensimmäiset 5–50 vuotta.”

Taas kerran muistutan, että kysymys on viime kädessä valtion halusta päästä käsiksi kuntien omaisuuteen. Turulla sitä löytyy 0,5 – 1,0 miljardin euron edestä ja Naantalillakin on kymmeniä miljoonia.
On silkkaa tyhmyyttä ja Turun muutamat päättäjät omien etujen vastaisesti ajavat tätä Virkkusen mieletöntä pakkohanketta.

Ihan pieni ilon pilkahdus kuultiin eilen Krista Kiurun suusta, kun esitti selvän käsityksensä pakkolain turhuudesta. Ministerimme ovat Jouni Backmanin juoksutyttöjä. katsokaapa Jounin kotikunnan asukkaiden tyytyväisyyttä, se on suomalaisia pohjalukemia ihan kuten kuuluisan maakuntamme liitosihmeen Salonkin kohdalla on käynyt.

 

15.1.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa