USA neuvoo brittejä pysymään EU:ssa

USAneuvoobrittejC3A4pysymaanEUssa

Pääministeri David Cameron on järjestämässä kansanäänestyksen suhteista EU jäsenyyteen. Taustalla on Tory-puolueen sisällä oleva voimakas EU:n vastaisuus ja nämä äänet ovat vahvistuneet. Mielipidemittauksissa EU vastaissuu sen kun kasvaa. Muistammehan, että konservatiivien puoluekokouksessa kuultiin muiden lisäksi myös suomalasta aisaintuntijaa Timo Soinia. Tiedämme myös, että aika usein saarivaltiossa korostetaan transatlanttisia suhteita vaihtoehtona EU- jäsenyydelle. Nyt tuo näkemys poistettiin selvä sanaisesti.
Täällä Suomessa  tulee ajatelleeksi  – tosin ihan toisenlaisten suhteiden olosuhteista – , että mitenköhän ison veljen ohjeet otetaan vastaan. Tiedämme, että jos entinen Neuvostoliitto tai venäjä jotain  vinkkejä antoi tai antaa, kääntyivät ne yleensä itseään vastan. Mutta kysymys olikin sodan aikaisesta vihollisista eikä pelastajasta,  kuten USA on briteille ollut.
Tässä on tietenkin kaikista näistä näkymistä huolimatta kysymys entisen suurvallan näennäisestä arvovallasta. Eikö kansanyhteisö olekaan mitään yksistään vaan ainoastaan jotain Euroopan osana. Tämä ottaa koville, sen voi arvata. Tiedämme myös, että vaarallisinta on kansainvälisiisä suhteissa vääristyneet arvovaltakysymykset . Eli silloin, kun sitä ei ole, siitä eniten pidetään kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan toimintaamme, tai jokin tuleva kunnallinen päätös Naantalissa askarruttaa,
Ota yhteyttä!

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi