USA neuvoo brittejä pysymään EU:ssa

USAneuvoobrittejC3A4pysymaanEUssa

Pääministeri David Cameron on järjestämässä kansanäänestyksen suhteista EU jäsenyyteen. Taustalla on Tory-puolueen sisällä oleva voimakas EU:n vastaisuus ja nämä äänet ovat vahvistuneet. Mielipidemittauksissa EU vastaissuu sen kun kasvaa. Muistammehan, että konservatiivien puoluekokouksessa kuultiin muiden lisäksi myös suomalasta aisaintuntijaa Timo Soinia. Tiedämme myös, että aika usein saarivaltiossa korostetaan transatlanttisia suhteita vaihtoehtona EU- jäsenyydelle. Nyt tuo näkemys poistettiin selvä sanaisesti.
Täällä Suomessa  tulee ajatelleeksi  – tosin ihan toisenlaisten suhteiden olosuhteista – , että mitenköhän ison veljen ohjeet otetaan vastaan. Tiedämme, että jos entinen Neuvostoliitto tai venäjä jotain  vinkkejä antoi tai antaa, kääntyivät ne yleensä itseään vastan. Mutta kysymys olikin sodan aikaisesta vihollisista eikä pelastajasta,  kuten USA on briteille ollut.
Tässä on tietenkin kaikista näistä näkymistä huolimatta kysymys entisen suurvallan näennäisestä arvovallasta. Eikö kansanyhteisö olekaan mitään yksistään vaan ainoastaan jotain Euroopan osana. Tämä ottaa koville, sen voi arvata. Tiedämme myös, että vaarallisinta on kansainvälisiisä suhteissa vääristyneet arvovaltakysymykset . Eli silloin, kun sitä ei ole, siitä eniten pidetään kiinni.

10.1.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa