Uhkapeli on muodissa

Kopio FT:n etusivulta kertoo, että sivulla esiintyy kahdessa pääuutisessa brinkmanship eli uhkapeli. Sitä pelataan USA:ssa ja EU:ssa. Kysymys on tietenkin päättämisen sietämättömästä pakosta. Kreikassa  rahat loppuvat, kun maa ei sitä markkinoilta saa ja ellei  apua saada Euromailta. USA:ssa taas valtion on ajautumassa mahdottomaan tilaan, kun valtion kassa on tyhjä eikä lainaa saa velkakattosäännöstä johtuen ottaa.
Eilen tuli katsottua Mommilan veriteko –elokuvaa. Siinä Alfred Kordelin selitti päätöksentekotapaansa: ”Niin kauan kuin mahdollista on päätöstä siirrettävä ja kaikkia mahdollisia asioita on harkittava, mutta sitten kun päätös on tehty, siinä on pysyttävä”
Kordelin oli liikemies ja hän pelasi omilla rahoillaan ja myös tavallaan vastasi vahingoista itse.

Poliittisessa päätöksenteossa ei ole samasta asiasta kyse, sillä   päätöksiä tehdään muiden puolesta, mutta päätöksentekoa voi haitata  oma poliittinen tilanne, pelko koskee äänestäjien rektiosta ei niiden vaikutuksesta niihin, joita se koskee.  Tätä probleemaa selvitteli presidentti toisessa yhteydessä toteamalla armahdusasiassa.” Armahdanko itseni vai anojan.”
Vastuullisuuden puute johtaa uhkapeliin ei omilla rahoilla vaan muiden kohtalolla. Moraalista hasardia siis.

9.11.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa