Tutkassa Naantali pärjää hyvin

KuntatutkaNaantali20170313JPG

Yle tekee hyvää työtä, kun se kerää tietoja ja esittelee niitä havainnollisesti. Asioista kiinnostuneet ja kuka tahansa voi Naantalista saada tietoa omia valintojaan varten.
Tälläkerralla tietojen kerääjät eivät oleet huomanneet veroprosentin nousua 19, 0 prosenttiin.
Poliittine arvio sen sijaan oli oikea siinnäkin suhteesssa, että Kokoomus ja SDP ovat olleet maankäytön suunnittelussa eri linjoilla. Kokomus ja sitä tukeva keskusta haluavat rakentaa ranoille ja arkoihin maisemakohtiin, sosialidemokraatit tarjoavat keskustan laajennusta ja tehokaampaa asuntojen rakentamista Maijamäkeen.
Tämä on keskeinen linjaus, josta sosialidemokraattien yleinen kokus keskusteli kevätkokouksessaan ja totesi sen olevan todellinen keino kasvattaa paikallaan tallannutta asuakslukua ja vaalien keskeisin kysymys.

Naantalin Suomi 100 vuotta toimikunta esittää taideteosta

Se sijoitettaisiin Aurinkotien ja Kreivinkadun risteyksen kohdalle rakennettavaan liikenneympyrään. Kaupunginhallitus oli jo laskenut määräran määrää 20.000 eurolla 100.000 euroon ja liitti esitykseen kh-ehdon, eli suunnitelma voidaan toteuttaa vain kaupunginhallituksen päätöksellä.

Huolimatta tästä kokouksessa esitettiin kovaa kritiikkiä, jossa pidettiin 100.000 euroa suurena summana samalla, kun kaikkialla säästetään. Jotain yhteen sopimatonta  on siinä, että historian kirjoitukseen panostusta on pidetty liian kalliina!
Yhteistyön henkeä painottaen ja muistaen 100 vuoden itsenäisyyden suuren merkityksen kokous päätti kuitenkin olla mukana tässä hankkeessa toivoen, että muutkin ryhmät pysyvät samoilla linjoilla.

Kaupungin hallintoa virtaviivaistetaan ja delegointia lisätään.

Tämä vaatii merkittävän yli 60 sivuisen hallintosäännön uudistusta.
Pelkona on ollut, että virkamiesvalta kasvaa ja avoimuus vähenee. Siksi sd-ryhmä esittää ponneen asian seurannasta ja avoimuuden varmistamisesta.

13.3.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa