Toivottavasti tämä ”tauti” tarttuu

Pekkaviljainen20130129pg

Eilen oli kaupungintalolla Nuikonlahden suojelusuunnitelmien esittely. Pari vuotta sitten Poikossa syntynyt ja nykyinen lahden loma-asukas Pekka Viljanen leväkukintojen innoittamana teki aloitteen suojelusta. Pro Saaristomeren Velho hanke  otti asiaan valmistelun ja Turun AMK..laati ehdotuksen toimenpiteistä, joita eilen esiteltiin.
Suunnitelmassa on suojavyöhykkeitä, altaita, pohjapatoja, kemiallista saostusta, kosteikkojen laajennuksia ja järviruokon leikkuuta. Ajatuksena on ollut Kustannushyöty näkökulmasta ehdottaa toimenpiteitä, joista olisi suhteellisesti eniten etua. Liikoja eivät esittelijät kehuneet. Varmaankin viisasta, sillä tulokset sitten aikanaan näyttävät. Suunta on kuitenkin oikea.

Oivallinen esimerkki siitä, että paljon puhutusta ongelmasta ryhdytään omaehtoisiin toimiin. Helppoa ei tule olemaan hankkeen läpivieminen, mutta tunnelma tilaisuudessa, jossa maanomistajia oli paikalla, oli rohkaiseva. Tässä on hyvä esimerkki muillekin alueille. Tämä ”tauti” saisi levitä:
Hienoa  oli kuulla, että Rymättylän suunnalle on tulossa myös viljelyn neuvontaa tehostetusti lähiaikoina. Pahitteeksi ei olisi, jos ympäristöasioita vastuussa olevat osallistuisivat tällaisiinkin tilaisuuksin. 

Vesien tilan parantamine on yhteinen asiamme ja siinä tarvitaan tekoja. Syyttely ei edistä asiaa, päin vastoin se voi jopa aiheuttaa turhaa periaatteellista vastarintaa.

30.1.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa