Toivon torstai

 Lindgrenin Hessu kirjoitti Turun Sanomien yleisönosastolla (lue juttu kokonaisuudessaan kirjoituksia palstalta) täyttä asiaa ay-liikkeen tärkeydestä ja samalla pisti raisiolaisen entisen demariaktiivin jutun oman arvoonsa.
Hessu  puolustaa kiinteistöveroakin ja muistuttaa siitä, että sitä kautta joutuvat verolle kunnallisveropakolaiset eli pääomaverotettavat.
Hessu on taistelijaluonne;työtätekevä ja rohkea aikaansa seuraava aktiivi. Hän muistuttaa meitä siitä, että sosialidemokratia toimii työpaikoilla!

Hesari tänään tiesi kertoa, että Pron Antti Rinne olisi valmis haastamaan Jutta Urpilaisen. Sehän on olevinaan suuri uutinen kaikesta luonnollisuudestaan huolimatta.

Paljon suurempi ihme oli ellei haastajia näissä olosuhteissa nousisi. Enkä jatka tässä, kuten tapaan on, että ei tämä ole kritiikkiä Juttaa kohtaan sinänsä, mutta …..
Se on juuri sitä ja siihen on aihetta ja siitä kertovat aamun uutiset:
Kokoomuslaiset Harri Jaskari Tampereelta etunenässä vastustavat puolueensa ajamia pakkoliitoksia. Sari Sarkomaa arvostelee sote-uudistuksen rahoitusratkaisun puutteesta. Demarit puolustelevat tai hymistelevät.
Olen nimittäin samaa mieltä kumpaiseksi kriitikon kanssa , että pakko on pahasta ja ärsyttää ja toiseksi , että sote-uudistus ilman rahoitusta kuten myös kuntarakennekin ilman taloudellisia selvityksiä on perä edellä puuhun menoa. Pahinta tässä on, että tämän kaiken olemme moneen kertaan kertoneet puheenjohtajalla suoraan ja välillisesti. Mutta mikään ei tartu eikä muutu.
Nyt on aika myös muuttaa mallia, eli pitkäaikaisin kestoministeri Tuomiojan Eki ei kelpaa muodolliseksi opponentiksi. Nyt tarvitaan erilaisia vaihtoehtoja. Antti Rinne tekee raskaan työn ravistellessaan  paikalleen pysähtynyttä puolueen johtoa. Aika usein käy niin, että tunnustelijat ammutaan ja siksi hänen liikahduksensa on kunnioitusta herättävää.

8.1.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa