Tämä vaikuttaa

PuoluekannatusYle20151104

Vaikka ei ihmeestä olekaan kysymys, niin kysymyksiä herää. Miten vaikuttaa hallituspoltiikkaan ja kennen kantti kestää?
Antti Rinteen vastaus oli hyvä:

– Elättelen toiveita, että pystymme korjaamaan hallituksen virheitä. Jos hallituksessa asiat eivät pysy kasassa, sitten se varmaan hajoaa. En halua mennä asioiden edellä, vaan jatkamme työtämme niin, että hallituksen toiminnasta syntyy mahdollisimman vähän vahinkoa, Rinne jatkaa. Yle 4.11.2015

Hesarin pääkirjoitus antaa triviaalin ohjeen:

Perussuomalaisilla on varmasti suuri tarve kohottaa profiiliaan hallituksessa. Liian kireälle ei hallitusyhteistyötä kannattaisi kuitenkaan vetää, sillä jos uudet vaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaiset putoaisivat takaisin keskisuurten puolueiden kastiin

Kreikka ja pakolaiset ovat asioita, joista Soini ja knit ovat  puhuneet  ilman parempaa tietoa tai kuten luulen ihan kylmäverisen harkitusti kovia pehmeitä.
Sen sijaan on monta muuta asiaa, kuten tuleva sote; kannattaako siinä jäädä kolmanneksi pyöräksi rasvaamaan Kepun aluepoliittisia  ja Kokoomuksen privatisoinnin rattaita. Se nähdään kohta.

Keksustan karvat näkyvät:

Kun keskusta kokoontuu puoluekokoukseensa valitsemaan puolueen johtoa, ihmisyyden kehitystarpeet jäävät sivuun. Puolue valitsee johtajansa puhtaasti sen perusteella, kenen johdolla puoluekokousväki uskoo todennäköisimmin voittavansa vaalit. Keskusta on arvopuolue, mutta sen keskeisin arvo on valta. Marko Junkkari Hs

Marko Junkkari lainailee Seppo Kääriäisen syväidenteettipuheita ja esittelee alkiolaisuuden, kalliolaisuuden ja sunilalaisuuden ja sitten hän antaa nykyajan puhua:

Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko kirjoitti viime viikolla Suomenmaahan kolumnin otsikolla ”Aate, arvot ja tulevaisuus”. Santeri Alkio mainittiin.

Heti perään pääministeri Juha Sipilä kirjoitti kolumnin otsikolla ”Arvot, aatteet ja asiat”.

Sipilä korosti keskustan historiallista perinnettä maltillisena ja yhteiskunnallisia vastakkainasetteluja sovittelevana voimana. Se oli puhdasta kalliolaisuutta. Alkiota hän ei maininnut.

Ajetaan siis kaikilla rattailla, joihin äänestäjä voi hypätä eri perustein varsinkin silloin kun kyse on bandwagonista.

Mutta tärkein jää sanomatta ja se on maa- ja metsätalous maan omistus.
Siinä on ideologian ja lompsan sinfonia. Se on puhetta, jota kuten Veikko Vennamo sanoi ymmärtävät
kepulaiset, joiden sisältä löytyy kiero ja ahne maajussi.

Ps. Perussuomalaisten esityksestä Saaristoasioiden Neuvottelukunnassa Naantalia ja Savonlinnaa esitetään saaristokunniksi. Se on hyvä yritys oikeaan suuntaan!

Ps. 2. SMP:n rovot kiinni linja on nyt PS:n murheena.

Ministeri Mäntylä sanoo, että poliisi on kuulustellut häntä aiheeseen liittyvästä petoksesta kolmisen vuotta sitten. Poliisi tutki myös silloin, oliko hän antanut vääriä tietoja tuloistaan velkajärjestelyn yhteydessä. Esitutkinta päättyi hänen osaltaan myönteisesti.

Ministeri Mäntylä sanoo, että hän on seurustelusuhteen päättymisen jälkeen joutunut kiusaamisen kohteeksi, mikä on johtanut eri ilmiantoihin.

Seiska-lehti kertoi tänään, että poliisi tutkii Hanna Mäntylän saamia oikeusavustuksia viiden vuoden takaa. Lehden mukaan Mäntylä oli lastenhuoltoon liittyvässä oikeudenkäynnissä sanonut olevansa yksinhuoltajaäiti ja tarvitsevansa valtion oikeusapua, vaikka oli avoliitossa merikapteenin kanssa.

Julkisoikeuden emeritusprofessori Teuvo Pohjolainen kuvaa tilannetta Mäntylän kannalta löysäksi hirreksi, kunnes poliisi saa epäilyn tutkinnan päätökseen.

– Sehän voi raueta tähän tutkintaan tai syyttäjän syyteharkintaan, jos hän katsoo ettei ole aihetta nostaa syytettä, Pohjolainen kommentoi Ylen Ajantasa-radio-ohjelmassa Yle 5.11.2015

4.11.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa